Facebook uvodi novine, konkuriše YouTube i Netflixu

Facebook uvodi novine, konkuriše YouTube i Netflixu Izvor: Ilustracija

Facebook je povukao svoj dosad najveći potez - svojim korisnicima će omogućiti gledanje video sadržaja preko opcije Watch, koju doduše uvodi prvo za korisnike u Americi.

Proizvod će biti dostupan na mobilnoj aplikaciji, sajtu i televizijskoj aplikaciji.

Kako je najavljeno, korisnici će moći da gledaju i otkrivaju zanimljive video snimke, i to ne samo na svom news feedu i da u isto vreme komentarišu i povezuju se sa drugima kojima imaju ista interesovanja.

Izvršni direktor Facebooka Mark Zakerberg u svom postu poručio je da će Watch omogućavati svojim korisnicima da "razgovaraju i povezuju se s ljudima tokom epizoda i da se pridružuju grupama ljudi koji vole iste šou programe, a kasnije će se izgraditi i njihova zajednica".

Facebook je objavio da će nova usluga uključivati video sadržaj s američkom ženskom košarkom, safari šou National Geographica, šou za roditelje kompanije Time, a nastaviće se i emitovanje bejzbola. Platforma će biti otvorena za sve koji proizvode šou programe kao mesto za distribuciju video snimaka.

Ta kompanija sa svojim redizajniranim proizvodom suočiće se sa već prenatrpanim tržištem, i to ne samo s tradicionalnim televizijskim mrežama nego i s konkurencijom novih proizvođača sadržaja poput Netflixa, YouTube-a, Twittera i Snapchata.

Kako piše TechCrunch, pojedinim korisnicima će ova opcija biti dostupna već ove nedelje a "šuška" se da će partneri koji kreiraju video sadržaj samo za Facebook deliti zaradu od reklama sa kompanijom i to u odnosu 55:45%.

Komentara 1

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Oduševljen

Ne znam kako sam mogao da zivim do sad bez ovoga...

4 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo