Bugarski investicioni fond kupio Telenor banku

Bugarski investicioni fond kupio Telenor banku Izvor: AFP/Scanpix/Kaspersen Kristoffer Nyblin

Prema ugovoru o strateškom partnerstvu koji su potpisali Telenor Banka i bugarski investicioni fond River Stiks Kapital, taj fond će preuzeti 85 odsto udela u Telenor banci, dok će Telenor zadržati 15 odsto vlasništva.

River Stiks Kapital na taj način prvi put ulazi na tržište Srbije i to, kako se navodi, u cilju pružanja lako dostupnih i jednostavnih finansijskih usluga u regionu jugoistočne Evrope.

Prema rečima generalnog direktora River Stiks Kapitala Elvina Gurija, nastaviće se ulaganje kako bi Teleonor banka zadržala poziciju prve mobilne onlajn banke u jugoistočnoj Evropi.

Telenor je banku otvorio u septembru 2014, a do sada je stekla više od 300 hiljada korisnika.

Komentara 30

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Radost

Drugari u međuvremenu je Telenor banka dobila ozbiljnu konkurenciju u MTS online banci. Tamo se ne plaća ništa , sem 500din za debitnu karticu. Prekopirali su T.banku do detalja ,tako da je lako rukovati njom. Još uvek imam obe banke , ali ću jako brzo ugasiti bugarsko-albanski račun.

3 7

Stari

Dragi Stojko, malo razmisli, pre odgovora, a i dozvoli da ti direktno odgovorim.Naravno da bema direktne veze sa Rusima, vec sa napretkom Istocne Evrope, u svakom pa i poslovnim smislu, posle oslobodjenja.Ne kazem da ste ispali glupi vec neobavesteni ili ne znate.

8 7

Vasko

Nista vam ne verujem,maketar prvo da najavi najuspesniju transakciju u istoriji....

12 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo