Svetska banka ne može da objavi reviziju tendera o Tamnavi

Svetska banka ne može da objavi reviziju tendera o Tamnavi Izvor: N1

Šef Kancelarije Svetske banke u Beogradu Toni Verheijen je rekao da ta institucija, prema pravilima o objavljivanju podataka, ne može da objavi reviziju tendera za ispumpavanje vode iz Tamnave.

On je objasnio da kad odobrava finansiranje sanacija nakon vanrednih situacija, Svetska banka prioritet daje lokalnim pravilima javnih nabavki, nad svojim uobičajenim procedurama, kao i da Banka smatra da je nacionalno zakonodavstvo adekvatno ispoštovano.

Na pitanje da li je, prema standardima Svetske banke uobičajeno da se na tenderu izaberu firme koje nemaju reference za poslove koje treba da rade kao i da li je uobičajeno da se nakon izbora podizvođača, oni naknadno promene, Verheijen nije direktno odgovorio.

Izvor: N1 info

Komentara 15

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Partizan

Stvarno je vec I vrabcima na grani dosadila ova prica o "zloupotrebi" u postupku ispumpavanja vode.Pa nasi radnici su tamo bukvalno izginuli da bi se ispostovao zadati rok I uz to je ceo postupak povoljniji za 23 mil.Eura.Pa o cemu vise pricati!

0 8

Dr.

Čitajte pažljivije. Južna Bačka je dobila posao vredan 15 mil evra. Dakle ne verujte premijeru. Čitajte, mislite, zaključujte sami...

3 1

Danilo

I ja sam za to da prvenstvo imaju domaće firme. Ali to ne znači da treba građevinskoj firmi dati da izrađuje medicinske instrumente. Prosto, ona to ne ume.

8 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo