Poverenik u doba SNS

Poverenik u doba SNS Izvor: N1
(arhiva)

Ekipa Istinomer Amnezije predstavlja vam treći i poslednji deo sage o povereniku Rodoljubu Šabiću i njegovoj karijeri. U protekle dve nedelje ispratili smo Šabića i rad njegove službe u vreme vlasti DSS, a potom i Demokratske stranke, a sada je na redu rad poverenika pod vlašću Srpske napredne stranke.

Ovaj period, koji je počeo konstruktivnim tonovima sa obe strane, obeležiće pitanja poput noćnog rušenja u Savamali i pada helikoptera, mada je spisak tema kojima se bavio poverenik neka vrsta spiska problema sa kojima se suočava naše društvo - od neovlašćenog prisluškivanja do neodgovornog i često bahatog odnosa državnih organa prema građanima i njihovim podacima.

Ko je prodavao i po kojoj ceni naše podatke, ko nas je prisluškivao, ko nas je noću vezivao i oduzimao nam ličnu imovinu, šta su sve planirale jedinice lokalne samouprave i na koji način je čak i vlada kršila zakone koje je donela - samo su neke od tema kojima se bavimo ove nedelje.

Interesanto je da kroz tri dela priče o povereniku, možemo da pratimo i eskalaciju odnosa vlasti prema ovoj javnoj službi i njenu radikalizaciju koja je kulminirala pod vlašću SNS i pretvorila se od institucionalnih podmetanja u vreme DSS ili institucionalne opstrukcije pod DS u otvorene javne napade na službu pod SNS.

Više o projektu Istinomer Amnezije možete pročitati ovde.

Komentara 1

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Dragana

Poverenik Šabić je jedna od retkih svetlih tačaka na mračnoj političkoj sceni Srbije.

24 64

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo