Izrečene prve kazne za roditelje koji nisu vakcinisali decu

Izrečene prve kazne za roditelje koji nisu vakcinisali decu Izvor: Pixabay
(ilustracija)

Prve novčane kazne za roditelje koji nisu vakcinisali decu MMR vakcinom protiv zauški, rubeola i malih boginja izrečene su u Beogradu, a prema podacima Prekršajnog suda u protekla tri meseca izrečene su tri novčane kazne, kao i 10 opomena, piše Blic.

 Kako navodi list, od marta prošle godine, kada je stupio na snagu Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, uz kaznu od 30.000 do 150.000 dinara za one koji ne odluče da zaštite dete od bolesti, podneta je 241 prijava.

Donete su 32 odluke, od kojih 21 osuđujuća presuda, piše list.

Predsednik Prekršajnog suda u Beogradu Milan Marinović izjavio je da je broj prijava u ovoj godini četiri puta veći nego lane.

"Sudije izriču opomene, a ne novčanu kaznu, u situacijama kada postoji olakšavajuća okolnost, a pogotovo je takva odluka moguća kada roditelji vakcinišu dete u toku trajanja postupka", rekao je Marinović.

Tagovi: vakcine , kazne , deca

Komentara 133

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Majka

Lorencovo ulje, lek za ozbiljno stanje otkrio je roditelj obolelog decaka. Ne lekari, lekari su digli ruke od takve distrofije i pustali su decu da se muce i u mukama umiru. Ako roditelji autisticne dece kazu da mmr vakcina ima veze sa autizmom njihovog deteta, onda ona ima veze sa autizmom. To sto trenutna biopolitika odbija misljenja roditelja autisticne dece je verovatno samo i iskljucivo iz materijalnih razloga. Iz altruistickih ne moze biti, jer altruizam ni jedno misljenje ne uzima zdravo za gotovo, pogotovo ne vise misljenja vise roditelja. Strahom od boginja se takodje lako manipulise u medijima. Autizam je u neverovatnom porastu i trenutno je vise dece pogodjeno njime nego sto je umrlo od boginja ili zausaka. Sudovi u Srbiji, svi koji ovde komentarisu za vakcinu, zdravstveni inspektori, pedijatri, mogu da me poljube u zadnjicu. Mmr vakcinu ne treba davati deci dok im se ne razvije mozak, a to je treca godina. Razlog sto zure da je daju je takodje diskutabilan. Tako da, bravo za sudove, uvedite i poljubac u zadnjicu kao medenu zavrsnicu

4 4

Pixie

Odlična odluka. Pa neka nastave da se prave da su pametniji od ljudi koji se 10 i više godina školuju za to, a oni pročitali na internetu pa misle da znaju bolje.

31 26

Marko

Problem je sto posle faxa ne uce nista. Cak i kada zavrse fakultete ne mogu da daju nikakvo misljenje o ispravnosti vakcine jer nemaju gde da je ispitaju. Najlakse je zabiti glavu u pesak i ponavljati tih desetak strana koje su o vakcinama naucili kao jedinu istinu jer teoretski to po knjizi tako treba da bude...

3 5

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo