UEFA dala zeleno svetlo žviždanju himni Ligi šampiona

UEFA dala zeleno svetlo žviždanju himni Ligi šampiona Izvor: Getty Images/Laurence Griffiths

Evropska fudbalska unija promenila je pravila i od predstojeće sezone klubovi neće biti ni opomenuti ukoliko njihovi navijači budu zviždali himni Lige šampiona.

Pre dve godine, u Članu 16 pravilnika elitnog takmičenja stajalo je da je bilo kakvo nepoštovanje, tačnije prekidanje, intoniranja nacionalne himne ili takmičenja biti kažnjeno. U novom pravilniku, koji je na snazi od 1.juna, uneta je promena po kojem je kažnjivo samo prekidanje intoniranja nacionalne himne, bez pominjanja himne takmičenja.

Poslednjih godina, zbog zviždanja tokom intoniranja himne Lige šampiona najviše se na udaru našao Mančester Siti. Navijači ‘Građana’ već godinama izražavaju nezadovoljstvo, a vladajuće telo evropskog fudbala čak je u oktobru 2015. godine pokrenulo disciplinski postupak protiv Sitija. Delegat na utakmici sa Seviljom prijavio je taj slučaj, ali je UEFA brzo odlučila da zatvori taj slučaj.

Ubuduće klubovi neće imati nikakvih problema u sličnim situacijama zbog pomenute promene pravila.

Navijači Sitija su, inače, protestovali zbog toga što je nekolicini pristalica moskovskog CSKA bilo dozvoljeno da prisustvuju utakmici, iako je njihov klub kažnjen igranjem pred praznim tribinama zbog rasističkih uvreda. To je bio samo jedan od razloga, a drugi je nezadovoljstvo kaznom zbor kršenja pravila finansijskog fer-pleja, sa kojim Siti izvesno neće imati problem ovog leta.

Komentara 5

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Mile

Uefa i propisi😂😂😂

4 1

JFK

Dakle videli su da im dolazimo sledece sezone🔴⚪️🔴⚪️🔴

12 7

misa avokado

Samo Kikinđani kažu "žviždati"

22 0

* Sva polja su obavezna