Podneta krivična prijava protiv bivšeg upravnika Nove Skele

Podneta krivična prijava protiv bivšeg upravnika Nove Skele Izvor: N1

Nakon tužbe za mobing, napetost između uprave i radnika zatvora "Nova Skela" u Padinskoj skeli kulminirala je krivičnom prijavom.

Sindikat pravosuđa Srbije podneo je prijavu protiv Milana Pavlovića, bivšeg upravnika Kazneno popravnog zavoda Beograd i sadašnjeg zamenika upravnika Specijalne zatvorske bolnice, zbog krivičnog dela nesavestan rad u službi.

Radnici tvrde da im, po nalogu Pavlovića, u periodu od 2012-2015 godine nisu isplaćivani troškovi za prevoz. Donete su i prve pravosnažne presude, koje su blokirale račun zatvora “Nova Skela”, a očekuju se i presude za svih 90 tužbi.

Prethodno je 114 stražara protiv Pavlovića podnelo i tužbe za mobing i taj proces je u toku.

“Ono što mi još hoćemo s ovom krivičnom prijavom da testiramo našeg poslodavca. Na našu žalost, naš polodavac je i vlast, pa kad uputimo kritike poslodavcu kritikujemo i vlast, mada verujem da će nam poslodavac biti zahvalan što ukazujemo na ovakve ljude koji krše zakon jer se svi zaklinju u vladavinu prava, a s druge strane ova krivična prijava biće test, da vidimo da li ima nedodirljivih ili ih nema”, poručula je u Danu uživo TV N1, Slađanka Milošević, predsednica Sindikata pravosuđa Srbije.

Izvor: N1info

Komentara 6

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Vasilije

Gledao sam ceo intervju i potpuno su u pravu za javne pravobranioce koji imaju nalog da pobijaju sve tužbe protiv države. Strašno. Podrška sindikatu da istraje u ovom slučaju.

10 1

Ceca

Kod nas u institutu direktor uzimao novac za projekte i nepostojeće istraživače, potrošio ih, ministarstvo obavešteno i još mu dozvolili da vrati u rate a on zaposlenima odbija od plate iako ih je sam trošio. Krivična prijava podneta ali ništa se ne dešava.

9 0

Ivana

Znamo da ima nedodirljivih, ovo će samo da bude potvrda tog saznanja, osim ako nas ne iznenade iz tužilaštva.

11 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo