Bivši špijun: Deca treba da koriste internet što više

Bivši špijun: Deca treba da koriste internet što više Izvor: Shutterstock

Bivši šef britanskh špijuna Robert Henigen rekao je da roditelji treba da puste decu da provode više vremena na internetu kako bi naučili važne sajber veštine, što je suprotno uobičajenim savetima.

Henigen, koji je bivši direktor britanske vladine agencije za elektronski nadzor, doveo je u pitanje "pretpostavku da je vreme provedeno na internetu ili pred ekranom protraćeno".

"Potrebno nam je da mladi istražuju ovaj digitalni svet isto kao što istražuju materijalni svet", napisao je on za Dejli telegraf.

Henigen je rekao da je Velikoj Britaniji očajnički potrebno više informatičkih naučnika i inženjera, a jedan način da se oni stvore jeste da deca uče "gledanjem i radom na internetu".

On je posavetovao roditelje koji nisu u stanju da odvoje decu od ekrana da "ne očajavaju", jer deci njihovo "loše roditeljstvo možda pomaže i spašava zemlju".

Tagovi: Internet , kompjuteri , sajber

Komentara 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Braca

Internet koliko je dobar toliko je los, a najveca iluzija koju je stvorio je egalitet..tj. svi misle da sve znaju jer je tu gugl..pa tako meni neki fizikalac (ne doktor fizike) objasnjava prirodne zakone i kako je zemlja ravna ploca.Znanje je naravno u knjigama a ne na wikipediji.

14 0

ja

Mozda bi deca trebalo da vise vremena provode napolju...

11 0

marija

pa vidite da deca moraju "da spasavaju zemlju." dokle smo stigli...

6 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo