Novi doping skandal: Sara Erani suspendovana!

Italijanska teniserka Sara Erani pala je na doping testu i suspendovana je na dva meseca.

Izvor: Matthew Stockman/Getty Images

Iskusna 30-godišnja Italijanka je u februaru priložila test urina u kojem je prema izveštaju međunareodne teniske federacije pronađena zabranjena susptanca.

Ona je trenutno 98. teniserka sveta i s obzirom da suspenzija počinje od 3. avgusta neće učestovati na turniru u Montralu. Prošle srede je izgubila meč drugog kola u Vašingtonu od Osean Dodan.

Erani je prethodno priznala da je 2012. imala tretman kod španskog doktora Lusa Garsije del Morala, koji je radio i sa biciklisom Lensom Armstrongom kome su oduzeti svi trofeji pošto je otkrivano da s edopingovao.

„Gospođa Erani je 16. februara 2017. godine priložila uzorak urina. Taj uzorak je poslat u laboratoriju svetske anti-doping agencije u Montreal i otkriveno je da je u njemu letrozol koji je zabranjen na listi VADA za 2017. godinu“, stoji u saopštenju međunarodne teniske federacije.

Erani je najbolja teniserka od Marije Šarapove koja je pala na doping testu. Kako je navedeno, ona je dobila samo dvomsesečnu suspenziju jer je rekla da je slučajno uzela majčinu terapiju za rak.

Komentara 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Buda Filadelfija

Svi padaju osim Federera,nadam se da ima bar malo zdravog razuma pa će i on pasti...

10 14

Bg

Sta bi bilo da je uspesnija teniserka? Morala bi da miruje zbog povrede LAKTA

8 24

Scooby Doo

Trebalo je da kažeš da si vegan kao Nole i WTA bi stao uz tebe kao što je ATP uz našeg Novaka

9 31

* Sva polja su obavezna