Odbačena krivična prijava za incident na tribini SNS u Beški

Odbačena krivična prijava za incident na tribini SNS u Beški Izvor: N1

Nakon više od šest meseci od incidenta u Beški kada su, kako tvrde članovi Inicijative mladih za ljudska prava, pretučeni na tribini Srpske napredne stranke, Tužilaštvo je odlučilo da odbaci njihovu krivičnu prijavu, piše Insajder.

U odgovoru Insajderu, Tužilaštvo u Staroj Pazovi tvrdi da je nakon prikupljenih potrebnih obaveštenja od građana i drugih dokaza donelo rešenje o odbačaju krivične prijave.

Dodaje se da je krivična prijava troje članova Inicijative mladih odbačena, jer ne postoje osnovi sumnje da su učinjena krivična dela koja su navedena u prijavi, kao ni neko drugo krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti.

 Podsetimo, sredinom januara ove godine, aktivisti Inicijative mladih za ljudska prava prekinuli su tribinu vladajuće Srpske napredne stranke na kojoj je govorio haški osuđenik Veselin Šljivančanin.

Na početku obraćanja Šljivančanina aktivisti Inicijative razvili su transparent s natpisom "Ratni zločinci da zaćute da bi se progovorilo o žrtvama“. Ovaj potez aktivista izazvao je reakciju publike, pa su oni grubo izgurani iz sale.

Nakon toga, prema svedočenjima aktivista Inicijative, ispred prostorija gde se održavao skup "krupni mladići" su ih tukli i šutirali i oštetili im automobil. O incidentu postoje i  medicinski izveštaji.

Svih devet aktivista Inicijative mladih za ljudska prava koji su bili na tribini SNS-a policiji je dalo izjavu i do detalja ispričalo šta im se te noći dogodilo, dok je troje njih odlučilo da podnese i krivične prijave protiv N.N. lica zbog nasilničkog ponašanja na tribini i nakon nje, krivičnog dela povreda ravnopravnosti i prinude.

Međutim, uprkos izjavama koje su aktivisti Inicijative dali policiji u Beški i prepoznavanja pojedinaca koji su ih tukli, Tužilaštvo je odlučilo da krivičnu prijavu odbaci.

Odmah nakon incidenta u Beškoj, usledile su reakcije SNS-a i najviših predstavnika vlasti koji su aktiviste Inicijative proglasili "huliganima" koje bi trebalo "privesti pravdi", a njihova poruka da bi trebalo da se čuje glas žrtava, a ne zločinaca proglašena je "fašističkim ispadom pojedinaca", podseća Insajder.

Predstavnici organizatora ove tribine tvrdili su čak i da su aktivisti Inicijative sami sebi razlupali kola.

Nekoliko dana kasnije grupa ljudi izlepila je vrata kancelarije Inciijative mladih za ljudska prava porukama izdajnici i Soroševi plaćenici.

Incidentom u Beški, novinari redakcije Insajder bavili su se u emisiji Insajder bez ograničenja "Sukob oko sistema vrednosti".

Komentara 31

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Nezavisno pravosuđe :

Nezavisno od pravde.

6 123

Izdaljinski

Botovi, najveća tuga... Na njihovu sreću, njihovoj deci i rođacima, neće se nikada desiti što se dešava aktivistima.

21 129

Kale*

Kadija te tuži, kadija ti sudi! Ovi su gori od dahija!

28 123

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo