Nastavljen štrajk u Goši, bez pomaka u pregovorima

Nastavljen štrajk u Goši, bez pomaka u pregovorima Izvor: N1

Radnici fabrike šinskih vozila "Goša" iz Smederevske Palanke nastavili su u krugu fabrike štrajk, koji traje preko četiri meseca jer, kako je za FoNet izjavio predsednik Štrajkačkog odbora Milan Vujičić, direktor nije želeo da se obrati radnicima zbog toga što nije imao šta da im ponudi.

"Mi smo i dalje u štrajku, ali za sada bez štrajka glađu i blokiranja pružnog prelaza na Međunarodnom železnickog Koridora 10, jer bi bilo veoma rizično da se upuštamo u tako nešto na temperature od 40 stepeni", rekao je Vujičić.

Vujičić je rekao da su predstavnici Štrajkačkog odbora u sredu ujutru razgovarali sa direktorom Šćepanovićem, ali da nije bilo nikakvog pomaka u pregovorima.

"Direktor čak nije prihvatio ni naš predlog da pokuša da zaštiti zaplenu fabričke imovine od strane sudskih izvršitelja, pa su radnici to u utorak sami uradili. Sve to govori da je do opstanka 'Goše' stalo još samo radnicima", kazao je Vujičić.

On je podsetio da su radnici "Goše" u utorak uputili otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić sa molbom da im pomognu u rešavanju problema u fabrici, ali da za sada od njih nema nikave reakcije.

Tagovi: Goša , štrajk

Komentara 22

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

MM

Pa sto vi strajkujete,a imate posao?Pa zar je bitna plata?Vodja se ljuti sto uvek nesto izvoljevamo!

5 50

Kale*

"Dva puta ništa, je ništa! Crva nije ni bilo! Ne gledaj me tako momak, znam šta hoćeš reći, ali to je matematika...."

19 66

kika

Malo im je sto su se odredjeno vreme sluzili zaradama ovih ljudi, sad jos i nece da ih daju, ocaj.

6 63

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo