Fabrika Leoni zvanično otvorena, ali da li ima proizvodnje?

Da li su kablovski sistemi počeli da se proizvode u niškoj fabrici Leoni ili će još neko vreme, nakon što je taj pogon u subotu zvanično otvorio predsednik Aleksandar Vučić, biti potrebno da se pričeka na punu proizvodnju.

Izvor: N1

Iz Leonija na tvrdnje da je pogon otvoren samo zbog posete Vučića odgovaraju da nije, da je otvoren 1. jula, da je angažovano stotinu radnika, ali ne i na kojim poslovima.

"Ovo (kabl) je prvi proizvod fabrike Leoni u Nišu, malopre izašao iz ove moderne mašine", rekao je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije.

Da li je taj kabl jedini izašao iz te moderne mašine, pitanje je koje se i treći dan nakon posete predsednika postavlja u Nišu, a evo i zašto. Redakciji se javilo više onih koji tvrde da je ovde proizvodnje bilo samo u subotu, da inače nema ni proizvodnje, ni radnika i da su vrata fabrike zaključana.

Proverili smo – vrata nisu zaključana. Radnika ima – ali iz obezbeđenja. Radnike smo videli i na otvorenoj hali – građevinske radnike, a na pitanje da li ih ima i u proizvodnji i posle posete predsednika, iz Leonija odgovaraju: "Od 1. jula, pogon u Nišu radi svakodnevno, u periodu od 6 do 16 časova radi se na aktivnostima instalacije proizvodne opreme, mašina i održavanja proizvodnog procesa".

U odgovoru navode i da je u toku validacija proizvodnog procesa i da se nastavlja obuka zaposlenih, ali nema odgovora - da li je zaista proizvodnja pokrenuta samo na jedan dan zbog zvanične posete i da li bismo, da sada uđemo u halu, zatekli radnike.

Na toj lokaciji i dalje je gradilište. Pored “završenih” 6.000 kvadrata, gradi se kompleks od 22.000 metara kvadratnih. Građevinski radnici ne mogu pred kamere, a komšije kažu da osim njih ovde nisu videli nikog, sem u subotu.

Komentara 85

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Kako da ne

Eeeeeeee otvorice to jos tri - cetiri puta ove i sledece godine

9 0

ПЕРА ЛОЖАЧ

Еееееее! Па не може то тако. После трећег отварања ће да радИ

53 0

Smederevac

Ovo motanje kablova će uskoro da bude proglašeno za domaću radinost.

84 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo