Femicid u Srbiji: Svake godine sve gore

Femicid u Srbiji: Svake godine sve gore Izvor: N1

Tajmlajn koji se nalazi pred vama predstavlja jezivo svedočanstvo o nasilju nad ženama u našem društvu. Ne preporučujemo ga onima sa slabijim pragom tolerancije na tuđu nesreću.

Napominjemo da je u ovom tajmlajnu koji dokumentuje ubistva žena obrađeno više od 140 slučajeva ubistva sa oko 200 žrtava i to samo onih slučajeva u kojima su ubica i ubijena bili u bračnoj vezi, zvaničnoj, razvedenoj ili nezvaničnoj vezi.

Ovaj tajmlajn ne uključuje žrtve porodičnog nasilja, prebijanja i maltretiranja kojima su žene izložene, često bez ikakve zaštite institucija koje plaćamo da ih štite.

Za nevericu je podatak da poslednje ubistvo u Centru za socijalni rad u Rakovici nije i jedino koje se desilo u ovoj instituciji, kao i da ne postoji mesto na kojem su žene sigurne od nasilja - ubijane su ispred sudova, na njihovim radnim mestima, u svojim firmama, u kućama njihovih roditelja u koje su bežale od nasilja u porodici.

Najporaznije, odmah nakon broja ubijenih žena, jeste i činjenica da se problem ne samo ne rešava, nego i eskalira iz godine u godinu.

Komentara 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

iskreno

imam clana porodice koji pruza besplatnu pravnu pomoc zenama porodicnog nasilja i verujte mi da mi je doslo par puta da povracam slusajuci price,a broj zena koje trpe nasilje svake godine raste. Ovo je najosetljivije pitanje za ovu drzavu,a pre svega kako to planira da resi? Porodica je stub svakog drustva,mesto odakle sve pocinje.

7 0

persa

Iz cega se ovde vidi da je "svake godine sve gore"? Da li je bilo tako tesko izvuci brojke, kad se vec iz ovog nefunkcionalnog time-line-a ne vide? Ili je bitniji senzacionalizam kroz tabloidni narativ, pa ko ima zivaca neka sve cita i broji jedan po jedan slucaj? Istinomer???? Novinarstvo???

10 13

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo