Vlada i Cisko potpisali Memorandum o razumevanju

Vlada i Cisko potpisali Memorandum o razumevanju Izvor: Tanjug/Služba za saradnju s medijima predsednika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je u Vašintonu potpisivanju Memoranduma o razumevanju Vlade Srbije i kompanije Cisko, saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

Kako se navodi, memorandum su potpisali ambasador Srbije u SAD Đerđ Matković i viši potpredsednik za odnose sa vladama i zajednicama u kompaniji Cisko Majkl Timeni. 

Ovaj memorandum podvlači nameru dve strane da otpočnu razgovore u cilju postizanja dogovora o programu nacionalne agende za ubrzavanje digitalizacije. 

Dostizanje ovog programa može predstavljati strateški potez i izgraditi dugoročno partnerstvo koje bi, kroz ubrzanje nacionalne agende za digitalizaciju, pomoglo rastu BDP-a, otvaranju novih radnih mesta i obezbedilo inovacije i obrazovanje u javnom i privatnom sektoru, dodaje se u saopštenju. 

Cilj memoranduma je da se radi na pristupu koji bi predstavljao zajedničko vlasništvo obe strane i pomogao u privlačenju stranih direktnih investicija, jačanju ekonomskog razvoja, zadovoljenju niza društvenih ciljeva, pružanju mogućnosti mladjim gradjanima da učestvuju u digitalnoj ekonomiji, podsticanju digitalnih inovacija i konkurentnosti i stvorilo prostor za izvozno orijentisane i na znanju zasnovane mogućnosti.


Komentara 1

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

đape

Idi reši Fiat, šefe. Objavi naciji ko je i kakav ugovor potpisao sa Fiatom. Ostavi se digitalizacije.

79 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo