Tivat se bori s požarima, dežuraju vatrogasci i vojska

Tivat se bori s požarima, dežuraju vatrogasci i vojska Izvor: Služba zaštite Tivat

Na požarištima na području opštine Tivat i delu Luštice, gde su angažovane snage iz tog grada, biće raspoređeno oko 180 vatrogasaca, dobrovoljaca i pripadnika Vojske Crne Gore na ukupno šest pozicija.

Na terenu je i dvadesetak protivpožarnih vozila, javili su crnogorski mediji.

Već iscrpljenim kolegama iz Službe zaštite i spašavanja opštine Tivat i Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Krtoli" iz Radovića, pritekle su u pomoć ekipe vatrogasaca iz Bijelog Polja, Plava, Pljevalja i Rožaja.

Njima je u najvećoj meri poverena odbrana grada Tivta i dežurstvo u samom gradu za slučaj da u urbanoj sredini izbije požar.

Dežurnim vatrogascima na terenu ogromnu pomoć pružaju brojni meštani i privatne firme, kao i opština Tivat, koji ih snabdevaju hranom i pitkom vodom.

Koliko je bila dramatična situacija govori i podatak da je u jednom trenutku bio zatvoren i jedini put koji vodi sa Luštice ka Kotoru. Vatra se proširila i na drugu stranu puta i tamo praktično zarobila i stanovništvo i turiste.

Kako nam kaže novinarka radio Tivta Zora Krstović, taj put je sada prohodan, ali je problem vatra u brdima koja su teško pristušačna.

"Vatrena linija duga je 15 kilometara, vatrogasci se trude da je ugase. Nadamo se da će se bura stišati i da će biti lakše nego prethodne noći jer neki vatrogasci nisu spavali i po tri dana", kaže ona.

Izvor: N1

Komentara 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo