Premijerka: Politički interes iza štrajka u Fijatu

Premijerka: Politički interes iza štrajka u Fijatu Izvor: N1

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je da iza štrajka zaposlenih u kragujevačkom Fijatu "stoji politički interes i ozbiljno loša namera".

Brnabić je za Radio-televiziju Srbije negirala navode štrajkačkog odbora u Fijatu da ne postoji komunikacija sa Vladom, jer su se sastanci i razgovori od početka štrajka 27. juna dešavali u više navrata.

"Očigledno je da postoji šum u komunikaciji sa Štrajkačkim odborom", kazala je Brnabić.

Navela je da radnici u Fijatu dobijaju redovne plate, koje iznose 38.500 dinara neto, a postoje i bonusi i beneficije.

"Počinjem da verujem da je ovde u pitanju ozbiljna loša namera. Mislim da politički ineteres stoji iza ovoga. Vlada je apsolutno tu za radnike i mislim da su radnici izmanipulisani", kazala je Brnabić.

Ona je dodala da Fijat kao jednu od opcija razmatra smanjenje proizvodnje, što bi dovelo i do smanjenja broja radnika.

"Ja se nadam da do toga neće doći", kazala je Brnabić i dodala da je izuzetno zabrinuta zbog mogućnosti da se izgubi i jedno radno mesto, pa je zbog toga sada 80 odsto njenog radnog vremena posvećeno Fijatu.

Brnabić je dodala da se nada da ta kompanija neće izaći iz Srbije, a kako je rekla, njena je želja da razgovara sa radnicima FCA, ali joj sindikat kaže da ne može da uđe u fabriku.

Štrajk u FCA traje od 27. juna zbog zahteva radnika da poslodavac poveća plate, reorganizuje rad, isplati bonus efikasnosti i plaća dodatne troškove prevoza.

Izvor: N1info

Komentara 17

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Simke

Na kraju će kazati kako iza štrajka stoje Saša Janković, Soroš i Demokratska stranka! Totalno su smešni i sluđeni! Očigčledno se patološki plaše i najmanjeg protesta, jer su svesni koliko je narodu svega dosta. Njih na vlasti jo samo održavaju glasovi onih koje su nagurali po javnim preduzećima i beli listići koji glume nešto svoje. Ovo je dobar signal, režim je u panici!

10 1

ivan78bg

Kada se gospodar hvali otvorenim radnim mestima na kojima ce radnici imati platu 25.000,onda je normalno da im nije jasno kako to neko moze da strajkuje kada ima platurinu od 38.500 dinara ej!Pritom ta premijerka je evro milionerka.Licemerno zar ne:)

28 1

SSSS

A u Češkoj nezapošljenost pala na 4.1% iako je prosečna plata preko 1000 evrića...

191 6

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo