Tužilaštvo BiH formiralo predmet protiv Dodika

Tužilaštvo BiH formiralo predmet protiv Dodika Izvor: N1

Tužilaštvo BiH je formiralo predmet na osnovu prijave Bakira Izetbegovića protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

"Tužilaštvo BiH je 17.07.2017. godine primilo akt člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića, povodom čega je formiran predmet, koji je dat u rad postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH", saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Izetbegović je, podsećamo, uputio pismo vršiteljki dužnosti glavne tužiteljke Tužilaštva BiH Gordani Tadić povodom izjave predsednika RS Milorada Dodika o "okupaciji Drine".

Izetbegović je naveo da je 7. jula 2017. godine predsednik Milorad Dodik u svom govoru na javnom skupu u Bratuncu, u prisustvu velikog broja ljudi, izjavio:

"Poznati su projekti raznih fondacija, pre svega islamskih, koje su tražile i samo usmeravale svoj novac kako bi se ovde, uz Drinu vratili, nakon otadžbinskog rata, muslimani i da bi ponovo okupirali Drinu na taj način..."

Citirajući izjavu Dodika da su "Bošnjaci starosedeoci Podrinja okupatori", Izetbegović je kazao da se radi o najopasnijoj izjavi jednog zvaničnika o BiH od potpisivanja Dejtonskog sporazuma.

"Obzirom da nije bilo očekivane reakcije, obratio sam se OHR-u i Tužilaštvu BiH, kao i članicama Upravnog odbora PIC-a da reaguju i sankcionišu ovakvo ponašanje predsednika RS", kazao je Izetbegović.

Komentara 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Џеронимо

Бакир је као добар!

3 2

pop

ajde vise sklanjajte ga moli vas narod republike srpske.

37 38

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo