Zatvori

Japan za jači pritisak na Severnu Koreju

Japan za jači pritisak na Severnu Koreju Izvor: Tanjug/AP, Wong Maye-E

Portparol japanske vlade Norijo Marijamana izjavio je da nije trenutak za dijalog, već da je došao čas da se poveća pritisak na Severnu Koreju.

Marijama je rekao na sastanku sa predstavnicima UN da je Pjongjang dostigao "novi nivo" testiranjem interkontinentalne balističke rakete. On je ocenio da je kucnuo čas za ozbiljniji pritisak na Severnu Koreju, kako bi se sproveo ozbiljan dijalog. 

"Dijalog samo zbog dijaloga nema nikakvog smisla", naveo je japanski zvaničnik. 

SAD žele pooštravanje sankcija koje su uvedene Severnoj Koreji, zbog prvog testiranja interkontinentalne balističke rakete, uključujući i one koje se odnose na uvoz nafte. 

Marijama je naveo da treba videti koje su sankcije "najuspešnije". 

Zvaničnik japanske vlade apelovao je sve zemlje da primene sankcije UN i pozvao je Kinu i Rusiju da iskoriste svoj uticaj kako bi imale "još konstruktivniju ulogu" sa Severnom Korejom.Tagovi: Japan , Severna Koreja

Komentara 1

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Mungos

Pa oni nemaju sankcije na naftu 😭😭 A rusi su zlo njima bi davno uveli sankcije i na energente opkolili rusiju uperili oruzije u nju podelili naoruzanje susednim drzavama uvrli im sankcije proterali ambasadore. Krim navodno razlog koji je dat ukrajini ali populacija stanovnistva 90% ruska koja se izjasnila na referendumu. A nas bombardovali kao suverenu drzavu bez pristanka saveta bezbednosti. Cratali granice po balkanu dali kosovo. Al to je amerika oni to mogu.

9 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo