Požari u Splitu pod kontrolom, stotine vatrogasaca na terenu

Požari u Splitu pod kontrolom, stotine vatrogasaca na terenu Izvor: Miranda Cikotic/PIXSELL

Glavni vatrogasni komandant Splitsko-dalmatinske županije Dražen Glavina izjavio je da je Split siguran i da su svi požari stavljeni pod kontrolu.

"Sada nastojimo da ugasimo male vatre, a trenutno je na terenu više od 300 vatrogasaca. Zajedno sa svim volonterima brojka prelazi i preko 500 ljudi", rekao je Glavina.

On kaže da vatrogasci ostaju u pripravnosti da se vatra ne bi rasplamsala.

Požar nošen jakom burom zahvatio je predveče splitske čertvrti Dračevac, Mejaše i Kilu, a evakuisan je i tržni centar City Centar One, dok vojska, vatrogasci i građani učestvuju u gašenju.

Za sav saobraćaj zatvoreni su i splitska raskrsnica Zbora narodne garde i Domovinskog rata. Split je tako trenutno potpuno odsečen od juga jer se automobilom ne može ni prema Omišu ni prema Zagori.

požar, Žrnovnica Izvor: N1

Građanima Splita savetovano je da zbog gustog dima i prašine zatvaraju prozore i vrata kuća i stanova i da ne izlaze napolje bez preke potrebe, kao i da uključe klima uređaj u prostorijama u kojima borave.

Ukoliko je neophodno da izađu obavezno je da maskom ili lakom pamučnom tkaninom prekriju nos i usta.

Upozoreni se svi građani na širem splitskom području na povećan oprez i odgovorno ponašanje s obzirom na gust dim koji se širi i na udaljenija područja.

Izvor: N1

Hrvaski premijer Andrej Plenković izjavio je da se čini sve što je moguće da bi se sprečile veće razmere štete izazvane požarima u Dalmaciji, te da će ukoliko bude potrebno iskoristiti mehanizme civilne zaštite i odbrane od požara na nivou EU.

Opširnije na hr.n1info.com.

Komentara 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

N

Prijateljima u Hrvatskoj sve najbolje. Pomoć Srbije u svakom trenutku, sve što je potrebno.

73 11

Balkanski Kokosar

hvala, vjerujem da vecina ljudi dijeli tvoje misljenje, to kad vidim pojedine komentatore na Hrv I Srb komentarima zeludac mi se okrene.

48 1

Balkanski Kokosar

Jesu li svi zaboravili HR pomoc za onih nesretnih poplava?

63 7

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo