Zatvori

Trivan: Ako ne ispunimo obaveze, plaćaćemo penale

Trivan: Ako ne ispunimo obaveze, plaćaćemo penale Izvor: Tanjug/Dragan Kujundžić

Rokovi za primenu ekoloških standarda Evropske unije u Srbiji moraju biti realni i dostižni, u suprotnom, nećemo ispuniti obaveze koje smo preuzeli i može se dogoditi da plaćamo penale zbog toga, rekao je ministar zaštite životne sredine Goran Trivan.

Trivan je, na sednici Odbora za zaštitu životne sredine Skupštine, najavio da će glavne oblasti delovanja novoformiranog ministarstva biti rad na rešavanju pitanja otpada, otpadnih voda, remedijacije zemljišta, pošumljavanja i preventive bujičnih poplava i erozije.

On je upozorio da ni jedan problem u zaštiti životne sredine niko ne može da reši sam i da će zato glavni mehanizmi delovanja ministarstva biti tesna saradnja sa svim relevantnim činiocima, od Skupštine, lokalnih samouprava, Privredne komore Srbije, nadležnih institucija, nevladinog sektora, do medija.

„Moramo svi zajedno da radimo na pitanjima zaštite životne sredine i da ujedinimo znanja i sposobnosti koje naša zemlja ima. Ovo je veoma kompleksna oblast, koja prvo iziskuje ozbiljnu i sveobuhvatnu analizu stanja, a zatim i ogromna novčana sredstva. Srbija nema novca i zato je potrebno da osmišljavamo projekte koje možemo da realizujemo uz pomoć fondova Evropske unije“, naglasio je
Trivan.

On je upozorio da rokovi za primenu ekoloških standarda Evropske unije u Srbiji moraju biti realni i dostižni, navodi se u saopštenju.

"U suprotnom, nećemo ni zemlju dovesti u red, ni ispuniti obaveze koje smo preuzeli i može se dogoditi da plaćamo penale zbog toga“, rekao je Trivan.

Komentara 8

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

(Ne)kredibilan ministar

Slucaj "Mei Ta Europe" je pokazao koliko "vredi" ovaj nekadasnji gradski sekretar Beograda, a sadasnji ministar i u cijem interesu radi, a to svakako nisu gradjani i zastita zivotne sredine.

21 0

Petra

Pet godina ste na vlasti,narod treba da placa vase neznanje, nesposobnost i alavost!

29 0

Dex

Vise godina se interesujem o odrzivim (profitabilnim) ekoloskim resenjima. Prvo se mora doneti zakon ili neka ureba na nivou opstine, koji propisuje sortiranje djubreta, tj. ako neko ne pridrzava sortiranje onda mu se ne odnese smece... Kod preciscavanja kanalizacije najbolja resenja su nemacka, danska, belgija. Jer ostatak od preciscavanja pretvaraju u biogas koji se koristi za grejanje ili u gasni generator. I na kraju ne razumem, da li drzava treba davati subvencije farmama da od stajnjaka prave biogas ili da opstine prave pogone za preciscavanje otpadnih voda... Drugar je za doktorat hteo da radi projekat preciscavanja otpadnih voda, ali se to ne moze dogovoriti sa opstinom, birokratijom, strankama. Kocnice na svaki korak, pa radi osiguranje.

19 67

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo