MUP formira radnu grupu za suzbijanje nasilja nad ženama

MUP formira radnu grupu za suzbijanje nasilja nad ženama Izvor: MUP Srbije

Na inicijativu ministra unutrašnjih poslova dr Nebojše Stefanovića biće formirana radna grupa u Ministarstvu unutrašnjih poslova za suzbijanje nasilja nad ženama, dogovoreno je na današnjem sastanku ministra sa predstavnicama organizacija “UN women” i Ženska platforma za razvoj Srbije.

Radna grupa Ministarstva unutrašnjih poslova detaljno će analizirati sve slučajeve porodičnog nasilja, a činiće je predstavnici Direkcije policije, koji se bave problematikom porodičnog nasilja , i predstavnice organizacija “UN women” i Ženske platforme za razvoj Srbije, saopšteno je iz MUP-a.

Njenim formiranjem, kako se navodi, biće uspostavljena intenzivnija saradnja MUP-a sa specijalizovanim ženskim nevladinim organizacijama koje pružaju usluge ženama u situaciji nasilja.

Na sastancima će biti razmatrani predlozi koji će biti upućeni Savetu za suzbijanje nasilja u porodici Vlade Srbije, kako bi ova grupa pružila punu podršku radu Saveta, stoji u saopštenju MUP-a.

Komentara 18

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Marta

To je odlična inicijativa.

0 0

Muška platforma

dakle jedna od članica "svetog trojstva" za borbu protiv nasilja je "Ženska platforma za razvoj Srbije"?? Kakve veze ta platforma koja je sada očigledno organizacija ima veze sa nasiljem nad ženama - baš nikakve. Cela platforma usvojena još 2014 - posvećena je promociji prava žena ALI NI JEDNOM REČJU SE NE POMINJE BORBA PROTIV NASILJA... Dakle, još jedna fantomska, nestručna, i prevarantnska ekipa koja treba da odlučuje o užasno važnim stvarima u ovoj zemlji... ništa novo, zar ne!?

6 609

Mira

Ovo što govorite je netačno. Jedna od posebnih tema kojima se bavi platforma a koja okuplja predstavnice svih sektora i brojne organizacije je upravo nasilje prema ženama i bezbednost kao jedna od 12 oblasti. Ako već kritikujete bar se informišite. Platforma nije organizacija već dokument. A potpisnice su predstavnice i predstavnici mnogih organizacija.

2 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo