Mektić: Sprečene dve ozbiljne terorističke pretnje u BiH

Mektić: Sprečene dve ozbiljne terorističke pretnje u BiH Izvor: N1
(arhiva)

Ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić izjavio je da je Obaveštajno-bezbednosna agencija (OBA) pre mesec dana sprečila dve ozbiljne terorističke pretnje u BiH.

"U skladu sa tim informacijama pronađeni su i uhvaćeni odgovorni pojedinci. Potvrđena je verodostojnost tih informacija, što znači da mi radimo i pratimo", rekao je Mektić na konferenciji za novinare.

On je pozvao sve narode u BiH, a posebno Bošnjake, na međunacionalno pomirenje u zemlji.

"Pozivam Bošnjake da dobro razmisle, da napravimo timove za razgovore, da sednemo i napravimo istorijsko pomirenje. Ne kažem da treba zaboravljati, ali treba raditi na tome da uspostavimo uređenje i sisteme koji će mladim ljudima omogućiti zaposlenje, da žive od svog rada, a ne u kolonama autobusa da odlaze odavde", rekao je Mektić.

On je pozvao Bošnjake da se definišu projekti koji će omogućiti razvoj države, a ne da se, kako je istakao, pravi pakt kako srušiti Obaveštajno-bezbednosnu agenciju.

"Pozivam Bošnjake da sednemo, razgovaramo, pregovaramo, smirimo situaciju i da idemo dalje. Hoće li to nekome odgovarati ili ne? Naša je sudbina da živimo ovde, da živimo kao ljudi, zajedno se razvijamo, a ne da živimo u stanju nacionalističke i ratnohuškačke retorike", ocenio je ministar bezbednosti BiH.

Govoreći o radu Tužilaštva BiH, Mektić je optužio glavnu tužiteljku BiH Gordanu Tadić da je "pod čistim političkim uticajem".

Prema njegovim rečima, u BiH postoji političko-pravosudno-pravna mafija koja je jača od države.

On je dodao da ima informaciju da je i Tužilaštvo BiH otvorila istragu protiv glavne tužiteljke Kantona Sarajevo Dalide Burzić, jer glavna državna tužiteljka Gordana Tadić u "njoj vidi konkurenciju".

Mektić je rekao da čeka još dokaze protiv predsednika RS Milorada Dodika u vezi s kriminalom i korupcijom, najavivši da će protiv Dodika podneti krivičnu prijavu za organizovani kriminal.

Komentara 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo