Brnabić: Vlada stoji na strani radnika Fijata

Brnabić: Vlada stoji na strani radnika Fijata Izvor: Tanjug/Rade Prelić

Rešenje problema nastalih zbog štrajka radnika u kragujevačkoj fabrici sutomobila Fijat je još otvoreno pitanje, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić.

Ona je novinarima u termoelektrani Kostolac rekla da se nada da će radnici prekinuti štrajk i da joj je žao što se zaposleni nisu odazvali na njene apele da razgovaraju.

Brnabić je rekla da je Vlada na raspolaganju za pomoć 24 sata, sedam dana u nedelji.

"Vlada kao manjinski partner italijanske kompanije stoji na strani radnika i sva četiri njihova zahteva i spremna je da učestvuje u pregovorima, osim o procentu povećanja plata, što se mora rešiti direktnim pregovorima radnika i rukovodstva fabrike", kazala je Brnabić.

Dodala je da je "blizu najlošije scenario, što niko ne želi, smanjenje proizvodnje, jer štrajk traje 20 dana u trenutku kada je povećana prodaja automobila".

Premijerka je rekla da je neshvatljivo da je proizvodnja prekinuta u vreme kada je trebalo pregovarati o novom kolektivnom ugovoru za naredne tri godine, povećanju proizvodnje i novom modelu.

Na pitanje da li Vlada ima strategiju za slučaj odlaska Fijata iz Srbije Brnabić nije želela da odgovori.

Srbija centrana zemlja za saradnju EU i Kine

Premijerka je u Kostolcu istakla da je Srbija jedna od centralnih zemalja za Kinu na njenom projektu globalne važnosti "Jedan pojas, jedan put”.Ona je rekla da je Srbija pozicionirana kao centralna zemlja za saradnju između EU i Kine.

To je velika privilegija za Srbiju i podsticaj za našu privredu, naglasila je Brnabić i navela da su Srbija i Kina veliki partneri koji zajedno rade na ozbiljnim projektima,

Kina je angažovana u okviru projekta Termoelektrana Kostolac na osavremenjavanju postrojenja i izgradnji novog bloka snage 350 megavata.

Ona je istakla da je jedna od najvećih uspeha u saradnji dve zemlje Železara Smederevo, ali da ta saradnja obuhvata širok spektar oblasti.

Očkujem otvaranje direktne avionske linije Beograd -Peking od jeseni, najavila je Brnabić.

Tagovi: Ana Brnabić , Fijat , štrajk

Komentara 30

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Car Je Go

Ne lazite ovaj napaceni narod!

4 0

Marijeta

Čuli smo iz prethodnih izjava članova Vlade uz koga ste... nismo glupi, hvala...

33 68

Dragan

Pa da li mislite da dok vi dobre porodične biznise vodite, narod da gleda i ćuti?! Političari koji su vladali od 2000.god na ovamo imaju repove, a gospodu kao što su Karić, Beko, Canić, Mišković će jednom neko mora da pita da objasne kako su zaradili prvi milion (funkcioneri iz 80-ih i 90-ih).

76 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo