Ministar: Radnici Fijata da pokažu malo ljubavi prema Srbiji

Ministar: Radnici Fijata da pokažu malo ljubavi prema Srbiji Izvor: N1

Ministar rada Zoran Đorđević izjavio je da nema informaciju da kompanija Fijat namerava da premesti proizvodnju iz Srbije, ali je apelovao na radnike da prekinu štrajk i što pre sednu za pregovarački sto.

Đorđević je novinarima u Domu Vojske Srbije rekao da nema informaciju o tome da italijanska kompanija planira da proizvodnju iz Kragujevca premesiti u Poljsku, ali da svako ima pravo da donosi odluke u skladu sa svojim poslovnim interesima.

On je naglasio da je svima u interesu da Fijat nastavi da radi u Srbiji i poručio da bi zaposleni u kragujevačkoj fabrici "u svojim zahtevima trebalo da pokažu malo ljubavi prema Srbiji".

Ministar im je uputio molbu da prekinu štrajk, jer je to, kako je naglasio, interes i Grada Kragujevca i Srbije i oko 10.000 zaposlenih u kooperantskim firmama, koje zavise od Fijata.

Prema njegovim rečima, Vlada je uradila i više nego što je realno mogla, stupila je u kontakt sa štrajkačkim odborom i pondila je više stvari, među kojima i da Grad Kragujevac organizuje radnicima prevoz noću.

Uz predlog da se izvrši optimizacija radnih mesta, Đorđević je istakao i da Vlada Srbije želi da pregovara sa radnicima za stolom, zajedno sa rukovodstvom Fijata, rekao je Đorđević.

Komentara 130

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Sit-gladnom-ne-veruje!

Kako ih samo nije sramota i njega i Barnabicku. Sto se oni ne odreknu svojih plata iz ljubavi prema Srbiji? Mozda bi trebalo uvesti pravilo da sto si vise placen treba vise ljubavi prema Srbiji da pokazes. Ovo sto nasa premijerka i ministri govore strajkacima, svojim gladnim gradjanima, su sramne poruke!

21 0

Ne mora Milisav

Sad kad krenu negativni ahahahaha

7 0

hahahahah

hahahahahahahah,izjava godine

46 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo