Tajani: Članstvo u EU za sve one koji se promene na bolje

Tajani: Članstvo u EU za sve one koji se promene na bolje Izvor: REUTERS/Francois Lenoir

Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani izjavio je uoči posete Crnoj Gori da je "Zapadni Balkan istorijskim, kulturnim i ekonomskim vezama snažno predodređen za uključivanje u Evropu".

"Vrata članstva u Evropskoj uniji i dalje su otvorena za sve one koji su pokrenuli promene na bolje u svojim zemljama, ne samo zbog članstva, već i zbog boljitka svojih građana", rekao je Tajani.

On će u utorak i sredu razgovarati s predsednikom parlamenta Crne Gore Ivanom Brajovićem, crnogorskim predsednikom Filipom Vujanovićem i premijerom Duškom Markovićem.

Predsednik parlamenta EU je podvukao da "stabilnost zapadnobalkanskog regiona znači i stabilnost cele Evrope".

Tajani će učestvovati na konferenciji o mogućnostima ulaganja u infrastrukturu Crne Gore, na kojoj će učestvovati vodeći crnogorski zvaničnici, kao i predstavnici Evropske investicione banke i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Predsednik Evropskog parlamenta je rekao da je "politički i ekonomski razvoj suštinski važan za pospešenje stabilnosti u Crnoj Gori i celom regionu" i ocenio da je "uz pregovore o članstvu u EU, nužno podstaći ekonomsku diplomatiju, naročito u korist malih i srednjih preduzeća, preduzetništva i turizma".

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Milan Danilovic

Na bolje za vas .Znaci apsolutna poslusnost za 200 evra mesecno i jaka besika

1 2

dosledan

Pisalo u knjizi o Hariju Poteru.

4 0

Profesor Srbin

Kad ce Srbija u EU?...mi smo uvek poslednji

8 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo