Devojka u mini suknji izazvala bes u Saudijskoj Arabiji

Devojka u mini suknji izazvala bes u Saudijskoj Arabiji Izvor: Tanjug/AP/Hasan Jamali
Ilustracija, arhiva

Mlada Saudijka izazvala je senzaciju na internetu postavljanjem snimka u kome šeta ulicom u mini suknji i kratkoj majici, i tako podelila zemlju na one koji traže njeno hapšenje i one koji je brane.

Sajtovi povezani s vladom su danas izvestili da zvaničnici duboko konzervativne države razmatraju moguće pravne mere protiv te žene.

Žene u Saudijskoj Arabiji u javnosti moraju da nose dugačku i široku odeću. Najveći broj prekriva kosu i lice crnim velom iako se za strane zvaničnike prave izuzeci.

Snimak, koji se prvo pojavio na Snepčetu (Snapchat), prikazuje ženu u šetnji praznom istorijskom utvrdom u Ušajageru, selu severno od Rijada.

Selo se nalazi u regionu Nadžd, domu nekih od najkonzervativnijih saudijskih plemena i porodica.

Komentara 21

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

bonaca

aha, ne smeta vam što ti divljaci kolju krave, ovce i kamile u ime Boga, svake godine na milione, a smeta vam što zabranjuju mini suknju.

6 3

blagomeni

Čitam na BBC vebsjatu da su je nesretnicu već ispitali u policiji i da su slučaj prosledili tužilaštvu. Naravno, niko od zvaničnika na zapadu neće ni zucnuti o ovome. Ipak je KSA veliki prijatelj tog zapada, a istovremeno i najveći izvoznik, finansijer i ideolog svega najekstremnijeg što savremeni Islam ima da ponudi. Sramotno je kako se vlastima KSA ništa ne uzima za zlo i nikada im se ni pod kojim uslovima ništa ne zamera. U Jemenu sprovode genocid, kod kuće su na dobrom putu da istrebe sve šija muslimane, a od nedavno se ostrviše na Katar da bi skrenuli pažnju sa sopstvenog podržavanja i finansiranja terorizma i islamskog ekstremizma. Krajnje je vreme da se svet osvesti i jasno kaže odakle dolazi zlo vahabizma i da nešto po tom pitanju učini. Biće da je odavno došao i prošao trenutak da se i u KSA uvede "demokratija" koju svojedobno uvedoše Iraku, trenutno uvode Siriji, a velika im je želja da je nametnu Iranu.

16 0

Prometej

Niko nije ni pisnuo za Melaniju Tramp prije dva mjeseca, a na ovu jadnicu su se okomili.

24 5

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo