Sindikat Sloga osudio pritiske na štrajkače u Fijatu

Sindikat Sloga osudio pritiske na štrajkače u Fijatu Izvor: N1

Sindikat industrijskih radnika Sloga osudio je pritiske na radnike Fijata koji štrajkuju i posebno osudio sindikat Elektroprivrede Srbije (EPS) koji je pozvao da se prekine štrajk.

"Posebno osuđujemo sramni i antiradnički poziv sindikata EPS-a koji je apelovao na kolege u Fijatu da prekinu štrajk, rekavši da rudari rade najteži posao na visokim temperaturama i da se zbog toga ne žale", navodi se u saopštenju Sloge.

Sloga je ocenila da takvi pozivi na prekid štrajka nanose duboku štetu celoj radničkoj klasi u Srbiji, instituciji sindikalizma i ruše "odavno poljuljano poverenje u sindikate".

Kako su naveli, sindikalci iz EPS ili ne shvataju da učestvuju u razbijanju štrajka, ili to namerno rade po nečijoj direktivi.

Sloga je pozvala sve štrajkače u kragujevačkom Fijatu da ne podležu pritiscima i nastave s obustavom rada dok ne počnu pregovori.

Tagovi: sloga , sindikat , štrajk

Komentara 7

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

BGD

Opet namerno pogresno ime Firme. Koliko ja vidim,zaposleni koji su u Strajku na kombinezonima nose amblem FIAT,a Sloga je dala podrsku strajkacima FI JAT.

1 4

Ave

Bravo za sindikat Sloga! Najbolji sindikat u Srbiji!

26 4

Mile

Pa kad EPS bude privatna firma gde ce gubitke osetiti na sopstvenim platama a ne da im drzava sanira gubitke i lopovluk, tada ce moci da se jave po ovom pitanju.

41 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo