Brnabić i Džang: Prijateljstvo osnova za uspešnu saradnju

Brnabić i Džang: Prijateljstvo osnova za uspešnu saradnju Izvor: Tanjug/Dimitrije Goll

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i predsednik Stalnog komiteta 12. svekineskog narodnog kongresa Narodne Republike Kine Džang Deđiang ocenili su da je prijateljstvo Srbije i Kine osnova za uspešnu saradnju na sadašnjim i budućim projektima dve države.

Brnabić je istakla da su Srbiji od velike važnosti zajednički projekti energetske infrastrukture, poput izgradnje TE Kostolac, kao i saobraćajni projekti koji su od neprocenjive važnosti, ne samo za Srbiju, već i za čitav region Jugoistočne Evrope, saopšteno je iz Vlade Srbije.

 Premijerka je Istakla važnost uvođenja direktne avio linije Beograd - Peking i obećala podršku Vlade Srbije u izgradnji kineskog Kulturnog centra u Beogradu.

Džang je uverio da će Kina nastaviti da podržava Srbiju u međunarodnim odnosima i da će ohrabriti svoje kompanije da i dalje ulažu u Srbiji.

Na sastanku je ocenjeno da su Srbija i Kina u poslednjih nekoliko godina ušle u novu dinamiku odnosa, ali da postoji prostor za dalje unapređenje, kako na političkom nivou, tako i u oblastima poljoprivrede, turizma i kulture.

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

lit

Bice to uspesan sastanak sa najboljim rezultatima!

63 3

Milan

Srbija vec ima dobre odnose sa Kinom i treba teziti da se ti odnosi stalno odrzavaju i unapredjuju.

188 3

Saša

Kako su strari govorili. "Lepa reč i gvozdena vrata otvara".

81 7

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo