Zatvori

ABA liga predlaže suspenziju Karpoš Sokola

ABA liga predlaže suspenziju Karpoš Sokola Izvor: Karpoš Sokoli/Igor Panevski

Uprava ABA lige novčano je kaznila Karpoš Sokole zbog izjava predsednika makedonskog kluba Ognjena Dedića, a klubovima je predložila mnogo oštriju kaznu.

Kako se navodi, zbog neodgovornih Dedićevih izjava, koje su nanele štetu sponzorima i imidžu regionalnog takmičenja, Karpoš Sokoli će morati da plate 12.000 evra.


Čelnici ABA lige takođe su predložili višegodišnju suspenziju tog makedonskog kluba iz svih takmičenja pod okriljem te organizacije. U saopštenju regionalnog takmičenja navodi se da je Dedić načinio ozbiljan prekršaj i da će klubovi učesnici ABA lige glasati o tom predlogu uskoro.

Dedić je u razgovoru sa makedonskim medijima, između ostalog, rekao da "ABA ligu vodi banda". Takođe je naveo da su njegovom klubu date garancije da će igrati u regionalnom takmičenju ako ne ispasti iz njega. Međutim, mesto u regionalnom takmičenju naredne sezone izborio je samo MZT osvajanjem titule šampiona Makedonije, pošto je liga smanjena na 12 klubova. Karpoš Sokolima je ponuđeno da igraju u Drugoj ligi, koja će biti pokrenuta uskoro.

Komentara 8

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

matori

Coki uzvraca udarac. Kad god neko kaze istinu on ili kaznjava ako je jaci ili trci gazdi pod skute i mase Exell tabelom kad je slabiji. Pravda za Karpos!

35 2

Cleo

Zasto su ih kaznili ...?

27 3

ST

Dobro je rekao...Trebao je i zesce...

27 5

* Sva polja su obavezna