U Smederevu niče kinesko-srpski industrijski park

U Smederevu niče kinesko-srpski industrijski park Izvor: Tanjug/Sava Radovanović

Kina i Srbija potpisale su danas Memorandum o razumevanju o razvoju kinesko-srpskog industrijskog parka, koji će biti građen kao zajedničko preduzeće, a prostiraće se na 500 hektara u Smederevu. Ministar privrede Srbije Goran Knežević rekao je da će park omogućiti dolazak većeg broja kineskih investitora u Srbiju s kvalitetnijim projektima.

"Očekujemo da naše radne grupe već od septembra krenu da rade na 'papirologiji', i u najkraćem roku, već u 2018. godini. da počne da radi deo te industrijske zone", istakao je Knežević.

Dodao je da je prijateljstvo kineskog i srpskog naroda "neupitno" i da "poslednje inicijative najviših predstavnika dve zemlje, vode tome da prijateljstvo preinačimo u najbolje ekonomske odnose".

"Imamo odlična iskustva sa kineskim investitorima i želimo da to produbimo na mnogo višem nivou, da zajednički izađemo na treća tržišta, i pokušamo da podignemo ekonomske kapacitete", kazao je Knežević.

Zamenik predsednika Stalnog odbora Narodnog kongresa provincije Hebej, Fan Žaobing rekao je da se danas ne samo učvrstila saradnja Srbije s grupom Hestil, već i produbila kroz sporazum o industrijskom parku.

Ju Jong, predsednik "Hibis grupe", koja je vlasnik Železare Smedeevo, rekao je da kompanije koje treba da rade u industrijskom parka trebu "treba da imaju želju za investiranjem i izvozom, kao i da budu odgovorne".

Komentara 5

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Pićuka

Koji su to kvalitetniji programi?

6 2

Bata Nis

Za Srbiju je prvorazredno i najvažnije povezivanje sa EU.Svako drugo,trebalo bi da zavisi i da bude usklađeno sa ovim.

5 6

Gaga

E to ako nas ne nahrani nista nece

12 7

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo