Počela rekonstrukcija ulice kod Hrama Svetog Save

Počela rekonstrukcija ulice kod Hrama Svetog Save Izvor: Beoinfo

Rekonstrukcija Ulice Bora Stankovića na Vračaru pored Hrama Svetog Save počela je danas, a njenim završetkom biće kompletirana porta novog Hrama čime će biti završeno uređenje njegove okoline.

Planirano je da se rekonstrukcija završi za pet meseci, a ulica će posle toga imati kolovoz širine šest metara, po tri metra trotoara sa svake strane i dva metra zelenog pojasa.

Radovi će koštati 71,8 miliona dinara,

"Kompletna infrastruktura biće zamenjena - vodovod, kanalizacija i gasne instalacije, a trafo-stanice će biti preseljene", rekao je nobilazeći radove gradski menadžer Goran Vesić.

On je rekao da je 2008. godine sve bilo spremno za rekonstrukciju te ulice, ali da opština Vračar nije uspevala da reši imovinsko-pravne odnose.

Goran Vesić Izvor: Beoinfo

Ova ulica je danas prometnija nego inače, pre svega što ovuda prolaze vozila koji bi se u normalnim uslovima kretala Bulevarom oslobođenja, koji se sada renovira. To je razlog zbog kojeg će se radovi u ovoj ulici odvijati u etapama, kako bi saobraćaj mogao da funkcioniše, rekao je Vesić.

Predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković dodao je da će ulica u srcu Vračara dobiti proširenje na potezu od Katanićeve do Braničevske i Skerlićeve ulice.

On je najavio izgradnju podzemne garaže u Skerlićevoj, gde će biti mesta za 1.000 automobila, prenosi Beoinfo.

Komentara 6

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

ANONIMUS

Ukrali ste Vračar. Platićete za to.

7 3

Perica

Sjajno vreme za pocetak radova imajući u vidu haos u Bulevaru oslobođenja.

23 2

Johne

Ne znam kako zamisljaju sve da zavrse dok god postoje kuce u Bore Stankovica koje su maltene na ulici

16 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo