Direktor Goše: Rešenje je reprogram duga

Direktor Goše: Rešenje je reprogram duga Izvor: N1

Direktor Goše Milutin Šćepanović izjavio je za N1 kaže da je sa Vladom Srbije dogovoren reprogram duga od 512 miliona dinara na 60 meseci. nakon što smo snimili njegovu izjavu, Šćepanović je kontaktirao redakciju pojašnjavajući da se on nada dogovoru, ali da on još nije postignut.

Šćepanović je prvobitno istakao da je sastanak u Ministarstvu privrede održan u petak i da je tada dogovoreno da država Goši reprogramira dug koji je nastao za vreme dok je vlasnik Goše bila slovačka firma Žos Trnava a na ime neisplaćenih poreza i doprinosa kao i zdravstvenog osiguranja za 4,5 godine.

 "Ukupne obaveze prema Vladi Srbije su 512 miliona dinara. Za taj iznos moramo dati garanciju državi u vidu hipoteke nad opremom ili imovinom Goše", navodi on.

Šćepanović naglašava da se istovremeno rukovodstvo obavezuje da će isplatiti sve obaveze radnicima tako što će prodati proizvode koji su već napravljeni i koji su u fabrici a koji zbog štrajka nisu isporučeni.

On je podsetio da se radnicima duguje 17 plata i da prodajom tih proizvoda dug može biti isplaćen delimično ili u celosti.

Uveren je da će rešavanjem ta dva pitanja Goša krenuti u proces proizvdonje. Poručio je radnicima da se ne iznuruju štrajkom glađu već da veruju u ono što je dogovoreno sa Vladom Srbije.

Izvor: N1

Iako je direktor Goše Milutin Šćepanović dao izjavu za N1 da je dogovoren reprogram duga, naknadno se javio da ispravi sopstvenu izjavu navodeći da dogovor ipak nije postignut ali da se očekuje, kao i da bi reprogram mogao biti jedno od rešenja. 

Tagovi: Goša , država

Komentara 36

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

ljubitelj burleski

A,,reprogram, će da uvede lično Vujović,po prepoznatljivom,,receptu, , da mu se Gazdi,nenaruši,, ,,ugled,,,kod,prijeteljskih investitiora,,iz belog sveta,,.Ili da ,,spasitelji ,,,,na vreme trebuju i kolutove kanapa,,za svaku eventualnost,,rešavanja,problema,,pa da štrajkačima,,dokažu,i da o tome,,brinu,,.Nezaboravite da se svakim danom,prihvatanja,ovakovog,,plana,,rešavanja,,pristeaje na,nastavak kontiunuiteta,,dosadašnje,,brige,, Vođinih,izabranika,,.A VAS KOL,KO OSTANE DA POŽIVI,,BRIGU,.,.

3 124

Bgd

To sto vi hocete da date kao zalogu za garancije,Nikome ne treba.

3 135

imagine

Sve lici na jos jednu bajku i prevaru od strane novog direktora.Iskreno,ne verujem u bajke.Gospodo,ovo je previse ozbiljno,proslo je skoro 4 meseca.Oni koji su doveli te iste radnike i fabriku u ovo stanje treba da odgovaraju pred zakonom ove zemlje,i to je jedan od uslova bio...Ovaj direktor i dalje menja izjave kao Sojic...

11 24

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo