Radnici Goše počeli štrajk glađu, izvršitelji u fabrici

Četvorica radnika Goše danas su počeli štrajk glađu.

Izvor: N1

Oni su se na tu vrastu radikalizacije odlučili nakon više od 110 dana štrajka.

Neke od kolega hteli su da se pridruže ali zbog lošeg zdravstvenog stanja nisu mogli.

Radnici Goše do sada su na po tri sata svakog dana blokirali pružni prelaz na međunarodnom železničkom koridoru Beograd - Solun. Od sutra, kako najavljuju u razgiovoru za N1, blokade će se produžiti na pet sati u periodu od 7 do 12 časova svakog dana a ako ni to ne bude dovoljno da se ispune njihovi zahtevi, blokade će produžiti do 15 časova.

Kako ističu, ne mogu da veruju da država nema mehanizam da ih zaštiti. Za razliku od drugih radnika koji sada štrajkuju, napominju da oni ne traže nikakva povećanja plate već da im poslodavac isplati samo ono što su zaradili.

"Svi su nas ostavili", poručuju radnici Goše.

Prema njihovim rečima, za poslednja dva meseca su primili po 100 dinara a firma svakom od njih, na ime neisplaćenih plata, duguje izmedju 500.000 i 600.000 dinara.

Zbog toga što su radnici u štrajku firma nije u stanju da ispuni svoje obaveze prema kupcima a neki od njih su već podneli tužbu. Kako saznajemo, sudski izvršitelji su danas bili u fabrici i počeli su sa zaplenom.

Goša, radnici, štrajk, protest, fabrika Izvor: N1

Komentara 29

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Mila

Sa ovakvim štrajkom se jedino može postići kontraefekat!

95 32

Opet ja

Lepo rečeno, radnici tužili, izvršitelji došli, kreće zaplena i prodaja imovine i isplata radnika po tužbama. Ti koji su tužili su najpametniji, ovi koji štrajkuju glađu nisu mi jasni. Šta rade oni - štite firmu koja ih ne plaća. Ma tužite ih, neka je celu rasprodaju nije vam to dedovina. Briga vas za Vladu, za preduzeće, uzmite svoje novce i idite dalje.

30 90

Bata

Crna forma kapitalizma gde drzava ne reaguje odmah posle prve neisplacene plate. Bio bi red da se poslanici SNS odreknu svojih plata za sledece dve godine pa da se iz tih para podmire ovi radnici.

68 125

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo