Zatvori

Mihajlović: Srbija jeste vojno neutralna, ali ne i politički

Mihajlović: Srbija jeste vojno neutralna, ali ne i politički Izvor: Tanjug / Tanja Valič

Srbija ide ka EU i nema razloga da nema sporazume s Rusijom i drugim državama, izjavila je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

"Kroz projekte i sve ono što radimo, vide se odnosi Srbije i prema Rusiji, SAD i EU. Srbije jeste vojno neutralna, ali nije politički. Ona se opredelila da ide ka EU i da poštuje evropske standarde. Sve što radimo u svakom resoru su evropski standardi", kazala je Mihajlović posle puštanja u saobraćaj rekonstruisanog dela pruge Beograd-Bar.

Prema njenim rečima, Srbija je "vrlo mala država da bi sebi dozvolila bilo kakve neravnoteže u odnosima s velikim silama".

"Mislim da to svaka velika sila razume i mislim da su nama jednako važni odnosi sa Rusijom, Kinom, SAD i EU, i do sada mi se čini da je naša politika vrlo jasna. Ono što je važno je da smo mi otvoreni partneri sa svim državama i da kod nas nema uvijenih ili nekih drugačijih misli", navela je Mihajlović.

Ona je dodala da Srbija povezuje Srbiju i region sa zemljama EU.

Komentara 20

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Zoki

Srbija jeste vojno neutralna, ali i politički neugodna. ahaha..

1 0

DTT

Srbija nije politicki neutralna jer ide u EU a jednako su joj vazni odnosi sa Rusijom, SAD, Kinom i EU? Koliki paradoks is absurd od izjave - ali i od celokupne srpske politike! Ako nisi politicki neutralna jer ides u EU ne moze ti to biti jednako bitno kao odnosi sa ostalima jer ako si deo EU onda pratis EU politiku! Ponovo, za one koji nemaju kapacitet da shvate: zamislite, hipoteticki, za vreme Jugoslavije (posto je to unija koja je svima ovde poznata) 4 republike neutralne, ali Slovenija, na primer, u NATO a Srbija u varsavskom paktu. Da li bi takva Jugoslavija postojala i funkcionisala?

4 0

pan

Moze biti,al ne mora da znaci!!

7 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo