EPS raspisao tender za kampanju protiv krađe struje

EPS raspisao tender za kampanju protiv krađe struje Izvor: N1

Elektroprivreda Srbije raspisala je javni poziv za sprovođenje promotivne kampanje u cilju sprečavanja krađe električne energije.

EPS mora da se izbori sa pojavom koju konkurentske kompanije u Evropi i ne poznaju, a to je neovlašćena potrošnja električne energije. Budući da su godišnji gubici višemilionski, u pitanju je veliki problem sa kojim se kompanija suočava, a koji direktno ugrožava kupce električne energije i samim tim elektroenergetski sistem Srbije. Prevođenje ove potrošnje u regularne tokove - naplatu, značilo bi da EPS može još više novca da ulaže u kapitalne projekte i da više uplati u budžet, što bi uticalo na dobrobit svih kupaca i društva u celini, navodi se u oglasu koji je objavio EPS.

Dodaje se da, iako je krađa struje krivično delo i svakom počiniocu sledi zatvorska kazna, primena ovakvih sankcija nije dovoljno efikasna. Prva i osnovna opasnost, dodaju iz EPS-a, nije ekonomski pokazatelj, već opasnost po ljudske živote.

Zadatak kompanje, koja bude odabrana na tenderu, biće: izrada okvira komunikacione strategije, izrada slogana i logotipa kampanje (koji treba da budu raspoznatljivi u svim materijalima), vizuelna rešenja za plakat i novinski oglas, produkcija i postprodukcija kratkog promotivnog filma od 10 sekundi, produkcija promotivnih plakata (1.000 primeraka).

Ponude se dostavljaju do 24. jula 2017.

Više informacija na portalu eKapija.

Tagovi: tender dana , eps

Komentara 13

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Marta

Kradja nije u obimu koji prikazuju jer "pokradenu struju" obracunavaju u desetostruko uvecanom iznosu od one koja je realno moguce bila da se potrosi. Sada su poceli i da kao kradju vode i iskljucuju kada je sat neispravan a on je iskljucivo u njihovoj odgovornosti. Sve to rade zato sto im je drzava zakonom omogucila da kradu od gradjana zloupotrebom monopolskog polozaja. Tako obracunate iznose koriste za pokrice kradja koje sprovode u okviru EPSa oni sami.

5 0

Vlada R.

Krade narod a oni nemaju dovoljno da izvezu i popune budzet supalj kao sito.

4 0

Milan

EPS duguje čitačima električnih brojila isplatu za tri meseca. Čisto da se zna.

11 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo