Zatvori

Budva mora da zakupi plaže da bi meštani mogli da se kupaju

Budva mora da zakupi plaže da bi meštani mogli da se kupaju Izvor: Reuters/Ognen Teofilovski

Gradonačelnik Budve Dragan Krapović obišao je sa meštanima neke od najlepših plaža budvanske rivijere. Kao i građani, i on je na njima mogao samo da se okupa i ode ukoliko ne želi da zakupi ležaljke koje koštaju i do 120 evra. Rešenje je, prema njegovim rečima, da se Opština javi na tender i zakupi plaže kako bi i meštani mogli da uživaju na njima.

Gradonačelniku Budve, koji je predvodio delegaciju meštana i svih političkih partija u gradskoj vlasti, na hotelskoj plaži Svetog Stefana rečeno je d ane mogu da uđu, da mogu samo da se okupaju i izađu. Poručeno im je da ne mogu da ostave peškir na pesak, već da je uslov za ostanak da se zakupi ležaljaka, čiji par na ovoj plaži dnevno košta 70 evra.

Obezbeđenje Kraljeve plaže reklo im je da mogu da se kupaju, ali da ne smeju da ostavljaju stvari i peškire. Pošto se okupaju moraju da izađu sa plaže. Obezbeđenje im je objasnilo da je to standard Aman rizorta koji važi na svim plažama kompelksa Miločer - Sveti Stefan.

I Kraljeva plaža, kao i prethodne dve, bila je prazna, a zakup seta ležaljki sa suncobranom košta 120 eura.

Na Kraljičinoj plaži delegaciji nije bilo dozvoljeno ni da se okupaju jer je, kako im je objašnjeno, plaža zatvorenog tipa. Delegacija je puštena samo da prođe donjom stranom, a rečeno im je da im je ulazak dozvoljen samo zato što su iz Opštine, dok obične građane ne bi ni toliko pustili.

Svakog gosta, a prema procenama ima ih oko 4.000 na Svetom Stefanu, odmah bi pištaljkom upozorili da se ukloni.

Gradonačelnik Budve je posle obilaska rekao da je jedno od rešenje za narednu godinu da se Opština javi na tender i zakupi plaže, čime bi omogućila njihovo korišćenje svim građanima.

Meštanin i lider Liberalne partije Blažo Rađenović rekao je da su građani prisiljeni da se isele sa Svetog Stefana jer njihovi gosti i oni nemaju gde da se kupaju. Jedini pristup im je na desnoj svetostefanskoj plaži gde se takođe plaćaju ležaljke.

Tagovi: Crna Gora , Budva

Komentara 43

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Realna

Tako ce biti i u Petrovcu...ako ne vec ove godine gradske plaze nece biti...samo delovi sa lezaljkama...po principu plati pa se klati... A Petrovac je zaista divno mesto, steta sto ne mogu da nadju resenje za kupanje, potrebna im je veca plaza... Al Crnogorci nisu razmisljali o tome kad su prodavali sve sto su mogli da prodaju....

3 1

mika

nalepse je u cg pricajte sta hocete

3 18

Nijebitno

Da opstina (citaj gradjani) plati zakup da bi gradjani mogli da koriste plazu (citaj- javno dobro). Dakle da plate da udju na plazu koja im pripada i na koju bi da je zdravog razuma ulazili besplatno .Ne mogu reci da mi je zao. Tako su glasali. I sad neki tamo opstinar smislio kako da napuni nekom dzepove iz budeta. Nije mu palo na pamet na primer da vrati plaze gradajnima...ludilo

49 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo