Štrajkači Fijata: Država se prepucava preko medija

Štrajkači Fijata: Država se prepucava preko medija Izvor: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Štrajkačkog odbora kragujevačke fabrike Fijat Krajsler automobili (FCA) Zoran Marković rekao je da se nadležni u državi prepucavaju sa Štrajkačkim odborom preko medija umesto da rešavaju probleme.

"Država se sada prepucava sa Štrajkačkim odborom preko medija", rekao je Marković za Agenciju Beta.

Kaže da se štrajkačima samo saopštava šta nudi Fijat, a šta Vlada Srbije i lokalna samouprava.

"Predstavnici Ministarstva privrede nas pozivaju da nastavimo pregovore sa poslodavcem, a da ti pregovori nisu ni počeli. Možda država pregovara sa Fijatom, a mi ne znamo", rekao je Marković.

On je potvrdio da iz Vlade nije stigao zvaničan odgovor na verziju Protokola za pregovore sa poslodavcem koju je Štrajkački odbor uputio u petak uveče Ministarstvu privrede.

Štrajkači prethodno nisu prihvatili predlog tog ministarstva, uz ocenu da im je umesto protokola za pregovore uz garancije države ponuđen protokol za prekid obustave rada.

Štrajk oko 2.000 proizvodnih radnika u FCA počeo je 27. juna, sa zahtevima da se poveća iznos bruto osnovice zarade sa 38.000 na 50.000 dinara. Oni traže i da se obavi reorganizacija u cilju rasterećenja u procesu rada, isplate bonusi kao i naknada za prevoz van radnog vremena.

Tagovi: Fijat , štrajk

Komentara 32

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Auto-moto

Pogledajte šta danas Fiat proizvodi za Evropu, pa to uporedite sa Renoom, Fordom, Opelom, KIA-om, da ne pominjem VAG grupu . Na svaki zastareli Fiat -ov model, ovi nabrojani imaju 4-5, ne starijih od 2 godine. Ili još jednostavnije : Clio vs Punto? Captur vs 500L (!!) , Focus vs Tipo, Mondeo vs ?? - ništa! Dakle, da ovo je sve farsa!

9 1

Malena

Podrška radnicima. Ako me sećanje dobro služi, čini mi se da je Fiatu, svojevremeno, od strane vlade "obećano rusko tržište". Mislim da je u to vteme bilo "obećanje" srpska jeftina radna snaga, vlada će subvensionisati Fiat, i omogućit plasman robe ruskom tržištu. Čini mi se da je "pukla tikva" oko tržišta....

18 0

Sallee

Dobice svi otkaze,FIAT ce otici a radnici na biro .Mi cemo ih hraniti a oni sedeti kuci i uzivati . Ko je sad tu pametan a ko lud.

5 34

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo