Gruevski traži dodatno obezbeđenje zbog pretnji

Gruevski traži dodatno obezbeđenje zbog pretnji Izvor: Reuters/Ognen Teofilovski
Nikola Gruevski

Bivši premijer Makedonije i lider najveće opozicione partije Nikola Gruevski zatražio je dodatno policijsko obezbeđenje, jer se ne oseća bezbedno.

Gruevski je početkom jula zatražio dodatno obezbeđenje od najmanje 20 ljudi, uz obrazloženje da stalno dobija pretnje, javila je Televizija 24. Televizija dodaje, poivajući se na neimenovane izvore, navodi da Gruevski nikada policiji nije prijavio da je dobijao pretnje.

Bivši premijer Makedonije naveo i da mu je dodatno obezbeđenje potrebno, jer će zbog predstojećih lokalnih izbora koju su planirani u oktobru u bliskoj budućnosti imati intenzivan politički angažman.

Informacija da je Gruevski tražio dodatno obezbeđenje još nije potvrđeno u Ministarstvu unutrašnjih poslova Makedonije.

Makedonski mediji prenose da je Gruevski posle ostavke na mesto premijera, u januaru prošle godine, imao dvadesetak telohranitelja iako na to nije imao dozvolu nadležnog ministra, ali pošto je mesto ministra policije preuzeo funkcioner suparničkog SDSM Oliver Spasovski ostao sa šest telohranitelja, koji mu sleduju po zakonu kao bivšem premijeru.

Zakonskim izmenama od 2013, koje su napravljene dok je premijer bio Gruevski, bivši predsednik vlade ima pravo na šest telohranitelja, vozilo i vozača u istom vremenskom periodu koliko je bio premijer.

Pre toga premijeri su posle napuštanja funkcije imali pravo na tri telohranitelja u trajanju od jedne godine.

Komentara 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

AAF

Postoji mogucnost da ostvari apsolutnu sigurnost i veliku,svakodnevnu,paznju drzave.

20 2

Erve

a iza njega bugarski grb

5 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo