Knežević: Štrajk dugo traje, rizik da Fijat preseli mašine

Knežević: Štrajk dugo traje, rizik da Fijat preseli mašine Izvor: N1

Ministar privrede Goran Knežević izjavio je da su predstavnici Štrajkačkog odbora kragujevačkog "Fijata" vratili sve što im je "stavljeno na sto" kao opcija, i izrazio bojazan da bi kompanija "Fiat Krajsler automobili" mogla da odluči o izmeštanju svojih mašina u neku drugu državu.

"Neprestano traju razgovori sa štrajkačkim odborom, rukovodstvom 'Fijata', često i u sitne sate kako bismo sprečili da nastala šteta bude još veća", napisao je ministar Knežević u autorskom tekstu u "Večernjim novostima". 

Stanje je, kako je napisao, ozbiljno, jer svaki dan štrajka štetu uvećava i šalje "pogrešnu poruku" poslovodstvu "Fijata", koje čeka poziv iz Srbije da dođe i da započnu pregovori. 

"Ovo već sve predugo traje, pa se bojim da rizikujemo odluku kompanije FKA da svoje mašine preseli u neku drugu zemlju. Jednom kada investitor donese takvu odluku, teško se vraća za sto", ocenio je Knežević.

On je kazao da Vlada čini sve da obezbedi što bolji život građana i radnika, i da se, "uprkos nasleđenim problemima, pozitivni pomaci vide". 

"Stoga ne branimo mi nekog 'stranca' u našoj zemlji na račun 'našeg'. Mi branimo princip da nam svima bude bolje", ocenio je ministar.  

On je pozvao radnike da prekinu štrajk i da, uz posredovanje Vlade, započnu razgovore sa poslovodstvom "Fijata". 

"Razgovor je u interesu radnika, Kragujevca, Srbije i svih nas", zaključio je Knežević u autorskom tekstu.Komentara 233

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Magarac u magli

Gde je premijerka?

12 0

kgb sou

zar je imamo?

8 0

Alx

Ovi ministri se ponasaju kao....da ovaj narod nije glasao za njih....na cijoj su oni strani? Ako nisu na strani naroda....na cijoj su...

14 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo