Zatvori

Nišvil promovisan u Bugarskoj, očekuju goste iz inostranstva

Za manje od mesec dana počinje Nišvill, 34. niški džez festival, čiji glavni program traje od 10. do 13. avgusta, a prateći počinju već 4. U Niš i ove godine dolaze značajna muzička imena Peti Ostin, Majk Strn, Nik Vest, Kendi Dalfer, a nagradu za životno delo dobija Bisera Veletanlić.

Izvor: N1

U ambasadi Srbije u Sofiji i na koncertu na kome su nastupili Beni Briknam bend, Jayus Jazz i Jazz Edikt iz Niša, Nišvill je promovisan i u Bugarskoj.

Najveća bugarska džez pevačica Kamelija Todorova bila je gošća na predstavljanju Nišvila u Ambasadi Srbije u Sofiji, a na samom festivalu nastupa 11. avgusta.

"Ja sa nestrpljenjem očekujem dolazak u Niš. U životu imam i predistoriju, jer mi je otac radio u Beogradu i dugo tamo živeo, deda mi je bio izaslanik u Beogradu, a ja sama nikada nisam videla ni bivšu Jugoslaviju ni Srbiju i mnogo se radujem što ću konačno biti na ovom festivalu", kaže Kamelija Todorova.

Kako je Niš u avgustu značajna džez destinacija, tako i Bugarska ima svoju – Bansko, gde se održava još jedan veliki džez festival. Direktor Nišvila, inače je dobitnik nagrade Zlatni vek, prvi srpski državljanin koji je dobio tu nagradu u Bugarskoj.

U tri dana glavnog programa biće ih ne samo iz Bugarske, ukupno 700 umetnika, 130 koncerata, 12 bina, plus brojni prateći programi.

"Ove godine sigurno dolazim, dugo mi je trebalo, ali sigurno dolazim bar za Kendi Dalfer".

"Od prijatelja sam čula za Nišvil, nisam mogla da odem, ali se radujem da su bar oni došli kod nas".

"Preko interneta smo saznali, zvuči interesantno i dolazimo da vidimo kako je".

Među onima koji su uživali u sofijskom koncertu niških bendova privukli su najviše pažnje i od direktora festivala na poklon dobili komplet karata.

Tagovi: Niš , Nišville , Festival , Džez

Komentara 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo