Zatvori

Predsednik Sobranja smirivao poslanike do duboko u noć

Predsednik Sobranja smirivao poslanike do duboko u noć Izvor: AFP/Robert Atanasovski
Talat Džaferi

Predsednik Sobranja Makedonije Talat Džaferi proglasio je stalnio zasedanje parlamenta, pa je plenarna sednica trajala noćas do 3.30.

Lokalni mediji su preneli da je Džaferi takvu odluku doneo u petak uveče zbog pokušaja poslanika opozicionog VMRO DPMNE, koji su organizovani u 10 poslaničkih grupa, da traženjem pauza i stalnim međusobnim replikama u kojima se podržavaju, blokraju rad parlamenta.

U noćnim satima sa predsednikom parlamenta uglavnom su bili samo poslanici VMRO DPMNE bivšeg premijera Nikole Gruevskog. Nastavak maratonske sednice, na kojoj se rapravlja o izvršenju budžeta Makedonije za prošlu godinu, zakazan je za danas u 13.00.

Tokom jučerašnje rasprave Džaferi je, da bi smirio poslanike koji su stalno dobacivali ne obazirući se na njegova upozorenja, ispred sebe na ekranu kompjutera zasepio list papira na kojem na engleskom piše "Tišina molim vas" iznad siluete koja drži prst na ustima.

Kasnije je dodao još dva poruke na kojima piše "Poslanici, zabranjeno spavanje" i "Nije preporučljivo buditi uspavanog lava".

Komentara 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Pravda,_1

Ne znam da li ih je smirio, trebalo je da stave drugu fotografiju po ovoj kao da poziva na juriš a ja ne verujem u to jer je sada na dobroj funkciju.

0 1

Prcko Palilulac

Pa, je li ih smirio!?

0 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo