Gordana Suša: Što je Vučić jači, to je REM slabiji

Gordana Suša: Što je Vučić jači, to je REM slabiji Izvor: N1

Novinarka Gordan Suša kritikovala je rad Regulatornog tela za elektronske medije REM, ocenivši da ne obavlja svoju funkciju.

Suša je na tribini u organizaciji Pokreta slobodnih građana rekla da REM prakično nije imao nikakvih aktivnosti i zvaničnih zaključaka od 8. januara.

Suša je ocenivla da "što je Vučić jači, to je REM slabiji".

Ona je rekla da se zalaže da članove REM-a biraju ovlašćeni predlagači, a ne Skupština Srbije.

I predsednik Odbora za medijsku politiku Pokreta slobodnih građana Rade Veljanovski ocenio je da je REM "nezavisno telo, ali nezavisno pod znacima navoda".

On je kazao da su u Evropi jasno definisana pravila i preporuke o medijskom izveštanju, a da ih se Srbija ne pridržava, pogotovo kada je reč o izbornom izveštavanju.

"Način na koji mediji izveštavaju o izborima pokazatelj je šire slika našeg društva", kazao je Veljanovski govoreći o ubedljivo većinskom prisustvu Srpske napredne stranke, pogotovo izdvojivši televiziju Pink.

Veljanovski je na tribini "Mediji i izbori" ukazao da se u Srbiji plasira stav da vlasnik medija u privatnoj svojini ima pravo da izveštava po sopstvenom nahođenju i podsetio da su

Prilikom dodele nacionalnih frekvencija televizije podnele elaborat o svom programu i da bi trebalo da snose posledice, ako ga se ne pridržavaju

Veljanovski

Na tribini je bio predstavljen i izveštaj Novosadske novinarske škole o zastupljenosti stranaka u informativnim emisijama, kao i o predstavljanju i zastupljenosti kandidata na nedavnim predsedničkim izborima.

Kao primeri su izdvojene informativne emisije televizije Pink u kojima je prilog o Srpskoj naprednoj stranci trajao 33 minuta, kao i prilog u kojem je emitovana aplauz upućen Aleksandru Vučiću koji je pušten u trajanju od tri minuta i 45 sekundi, bez ikakvih propratnih komentara.

Komentara 58

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Marko

Sve sami botovi se javljaju. Opravdavaju svoj ,,posao,, u drzavnoj upravi

35 154

Zorana

Tesko nama sa ovim nazadnjacima. Sve gori od goreg, da ne moze biti gore.

36 152

SremacSM

Vucic ima diktatorske crte i cesto se tako ponasa. Odnos prema medijima je katastrofalan. No, Evropa to trpi jer joj treba da odradi posao oko Kosova. U tu svrhu, kao dezurni krivac je dovedena Brnabicka. Inace, ako bolje analiziramo AV izjave ovih dana, vidimi da se priprema narod za izmene ustava i potom priznanje Kosova.

40 145

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo