Zajović: Informer, režimska batina, ništa tačno nije objavio

Zbog teksta "Žene u crnom najveći strani plaćenici", Žene u crnom tužile su list Informer, tačnije njenog glavnog i odgovornog urednika Dragana J. Vučićevića jer je, tvrde, izneo potpuno neistinite informacije.

Izvor: N1

Na pripremnom ročištu, odlučile su da odustanu od tužbe za materijalnu štetu, dok Vučićevića tuže zbog povrede ugleda i časti. Epilog suđenja biće poznat u narednih osam meseci kada će biti održana još dva ročišta.

U novembru 2016. list Informer istraživao je "ko, kako i koliko plaća medije i nevladine organizacije", pa utvrdio da "opskurna organizacija", kako su nazvali Žene u crnom, od Zapada dobija skoro 1,6 miliona evra, a sa jednim jedinim zadatkom, tvrdio je tada Informer, da optužuju Srbe i Srbiju za ratne zločine u Hrvatskoj, BiH i na Kosovu.

"Još jednom naglašavamo da imamo konkretne podatke i dokaze za sve uplate koje smo u ovom tekstu, pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću, nabrojali. Pozivamo gospođu Zajović da, ako može, konkretno demantuje bilo koje od navoda koji smo objavilli o njenom NVO", stoji u tekstu Informera objavljenom 9.11.2016.

U novinama nije htela, ali jeste pred sudom. Zbog povrede ugleda i časti predsednice Staše Zajović, organizacija Žene u crnom tuži glavnog i odgovornog urednika Dragana J. Vučićevića. Ne bi ni same, kažu, pridavale pažnju Informeru da to nije, kako tvrde, režimska batina.

"Nijedna od informacija koje je Informer objavio o nama nije tačna. To zapravo služi da se u javnosti prikaže da su svi napadi na slobodno misleće osobe u Srbiji i kritički nastrojene, kao što smo mi, da su očekivani, opravdani, poželjni", navela je Staša Zajović.

Verbalni napadi na pijaci, u autobusu, ali i ispred zgrade suda...

"Dabogda crkla od tih para koje dobijaš, k***o jedna" - dobacuje čovek iz auta.

Umesto glavnog urednika Informera na današnjem ročištu advokatska pripravnica - kaže saglasna je da se njen kliljent sasluša. Direktno suočavanje dveju strana tek sledi.

Da li su Žene u crnom najveći strani plaćenici u Srbiji, kako to tvrdi list Informer? Njegov glavni i odgovorni urednik Dragan J. Vučićević za takve tvrdnje sudu će morati da dostavi dokaze. Prilika da to učini biće 26. septembar za kad je zakazano sledeće ročište.

Komentara 23

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Čije su ona batina

Necuveno kako jure prognane po iznanstvu sve do groba.

2 1

Samo da pitam

Da li je u gradjanskom ratu u BIH ijedna strana povedila, i ratnim dejstvima primorala drugu(e) na potpisanu predaju? Nije. Dakle , nema pobednika. Samo gubtnici-svi. Zašto je onda zločin jednih veći od zločina drugih , kad su ih svi činili? I šta je strašnije ? Biti streljan u vrsti rafalom, ili mučen , zlostavljan , ponižavan , onda ubijen? I još nešto: kad će NATO i Ameri da se uzvinu za 2500 ubijenih civila 1999. A mi pri tom s njima uopšte nismi bili u sukobu? Krajnje je vreme da se napravi jedna zajednička komemoracija i da svi priznaju i svi se izvinu za sve . I da završimo više s time .

5 5

ПЕРА ЛОЖАЧ

То је, нажалост, наш ниво. Паметан мора опрати руке ако то узме у руке! Али, Србија је далеко од нормалног па нам зато и јесте тако.

10 4

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo