Nova zgrada Ambasade BiH u Srbiji koštala 750.000 evra

Nova zgrada Ambasade BiH u Srbiji koštala 750.000 evra Izvor: N1

Nova zgrada Ambasade BiH u Srbiji plaćena je 750.000 evra i sada je vlasništvo BiH, rekao je otpravnik poslova Ambasade BiH u Beogradu Zoran Perković.

"Iz prostora gde smo bili u zakupu, prelazimo u prostor koji je naše vlasništvo", rekao je Perković i podsetio da je Savet ministara BiH ranije doneo odluku o kupovini nekretnina za potrebe ambasada BiH u Beogradu i Zagrebu.

On je napomenuo da je prethodna zgrada Ambasade BiH, koja se nalazi u centru Beograda u Krunskoj ulici, vlasništvo Srbije i da je BiH iznajmljivala taj prostor.

Nova zgrada Ambasade nalazi se u beogradskom naselju Voždovac, u blizini Autokomande, ima tri sprata, od kojih se u prizemlju nalazi Konzularno odeljenje, dok je na ostala dva sprata diplomatski deo i vojni ataše.

Perković je rekao da je ta zgrada nekada bila rezidencija ambasadora Indije, pa je prodata privatnom licu, od kojeg je BiH kupila.

"Kupljena je na bazi sprovedene procedure i prikupljenih više ponuda. Posebno odeljenje za nekretnine pri Ministarstvu inostranih poslova BiH procenjivalo je sve ponude i ojenilo da bi ova zgrada bila najpovoljnija s obzirom na cenu", dodao je Perković.

On je naveo da će novu zgradu Ambasade BiH u Beogradu u utorak svečano otvoriti ministri inostranih poslova BiH Igor Crnadak i Srbije Ivica Dačić.

Perković je rekao da se na otvaranju očekuje 70 do 80 gostiju, kao i da su pozvani predstavnici Srbije, kao i predstavnici ostalih diplomatsko-konzularnih predstavništava u Beogradu.

Tagovi: BiH , Srbija , Ambasada , Beograd

Komentara 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

aki

Gde su novi adresa i telefoni?

0 0

gogi

Sada u Srbiji, tj. Beogradu postoji ambasada BH, koja naravno ima puni diplomatski status, ali uporedo i dalje u centru Beograda postoji i tzv. 'Predstavnistvo RS' koje nema ni diplomatski ni konzularni status - nesta slicno predstavnistvu Vojvodine u Briselu

9 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo