Dražić: Bilbordima obezbeđenje, centrima za socijalni rad ne

Dražić: Bilbordima obezbeđenje, centrima za socijalni rad ne Izvor: N1

Urednik portala Njuznet Marko Dražić rekao je da je strašno što je moralo da se desi jučerašnje dvostruko ubistvo ispred Centra za socijalni rad da bi se nešto promenilo.

„Strašno je što živimo u zemlji u kojoj su tokom izborne kampanje bilbordi vladajuće stranke imali obezbeđenje, a socijalni centri ih nemaju i što su mogući događaji poput ovog“, rekao je Dražić gostujući u Novom danu.

Moglo je da se pretpostavi da su to mesta gde postoji veći rizik, kaže Dražić.

„Nije mi jasno šta se dešava, da li centri imaju obezbeđenje, koliko ih je, koliko tih centara ima, ali verujem da bi jedan policajac sa pištoljem mogao da spreči to ubistvo, jer u oba slučaja nije bilo vatrenog oružja, već nož i kamen“, kazao je on.

Jako je mnogo tragedija poslednjih dana i strašno je što ovakve stvari moraju da se dese, da bi se nešto promenilo, kaže i dodaje da se nada se da je ovo poslednji put da pričamo na ovakvu temu.

Samit u Trstu: Kao u školi - kad direktor okrene leđa ko zna šta se dešava

Govoreći o Samitu u Trstu posvećenom zapadnom Balkanu, Dražić je rekao da zanimljivo što se taj skup održava upravo u gradu za koji mnoge ljude iz bivše Jugoslavije vežu lepe uspomene.

Najzanimljiviji mu je Edi Rama, koji je, kako kaže, uspeo da skrene pažnju na sebe pojavivši se u Adidas patikama.

Problem je kad ste na fotografiji na kojoj je šest osoba, a svi gledaju samo u jednu.

 „On hoće da se izdvoji u odnosu na druge lidere, hoće da skrene pažnju na sebe, a kad imate delegaciju u kojoj je Vučić, morate nešto ekstremnije da uradite da biste skrenuli pažnju na sebe. On je to pokušao već prethodno u Briselu sa smešnim pantalonama, a sada patikama“, kaže Dražić.

Rama je konceptualni umetnik, ocenjuje gost Novog dana. „On šalje poruku Angeli Merkel, da želi bolje veze sa Nemačkom jer su to nemačke patike. Prava stvar bi bila da Vučić dođe u Puma patikama, što je takođe nemačka firma“, dodao je.

On je rekao i da mu samit izgleda kao „kad deca prave probleme u školi, a onda se pojave razredni i školsko veće“, pa su svi veseli, grle se, a kad direktor okrene leđa svi počnu opet da se svađaju i ko zna šta se dešava.

Izvor: N1

Komentara 7

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

crni domino

Sav apsurd vucicevog vremena! A onda mu krivi mediji! Bolesno...

27 1

Helena

Moja majka je radila u Centru za soc. rad, jedva sam cekala da ode u penziju. Ljudi, vi nemate pojma koliko njih ne sljive ni sud ni policija. Nju je lice sa mentalnim poremecajem napalo i povredilo na radnom mestu. Niti je taj covek uhapsen i hospitalizovan, niti su joj platili troškove lecenja. Da ne pricam o njihovim preporukama koje potplaceni sudija nikad nije uvazavao, itd.

64 2

Hvala veliko

u ime zaposlenih u centrima za socijalni rad, koji svaki dan doživljavaju pretnje i različite vrste napada od strane građana. Veliko hvala na razumevanju i empatiji.

0 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo