Erjavec: Granična pitanja na Balkanu se rešavaju presporo

Erjavec: Granična pitanja na Balkanu se rešavaju presporo Izvor: AFP/ Attila Kisbenedek
Karl Erjavec

Slovenački ministar spoljnih poslova Karl Erjavec izjavio je u Trstu da su nerešena granična pitanja jedan od ključnih izazova za stabilizaciju Balkana.

"Znamo da u okviru nekadašnje Jugoslavije granice nisu bile definisane i da praktično unutar zapadnog Balkana, bez obzira na to što imamo nove države, ostaje niz otvorenih graničnih pitanja koja ni nakon 26 godina nisu rešena", kazao je Erjavec, a prenosi Hina.

Prema rečima šefa diplomatije Slovenije granična i ostala dvostrana pitanja se rešavaju presporo, zbog čega je potrebno ojačati nastojanja u tom pravcu i svestrani dijalog.

Erjavec je u Trstu na marginama samita o problematici ekonomskog razvoja i stabilizacije Balkana razgovarao i s britanskim ministrom spoljnih poslova Borisom Džonsonom i komesarom Evropske unije za proširenje Johanesom Hanom.

On je u tim razgovorima naglasio potrebu poštovanja međunarodnih ugovora, uvažavanja odluka arbitražnih sudova i primene evropskih principa vladavine prava.

Komentara 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Meda Developer

Kako je gospodin Erjavec ispao neviđeno pametan i na moje veliko zadovoljstvo konačno priznao da je Jugoslavija bila superiorno rešenje za mir, stabilnost i prosperitet. YUGOSLAVIA FOREVER!!!!!!

5 3

LaLaLand

Na Balkanu sva pitanja se odvijaju presporo

5 1

za naivne

a zar to nije bio uslov za eu?

4 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo