Zatvori

Psi u zrenjaninskom prihvatilištu rashlađuju se u bazenima

Psi u zrenjaninskom prihvatilištu rashlađuju se u bazenima Izvor: Pixabay/ilustracija

Više od dve stotine pasa smešteno je u Privremenom pihvatilištu za napuštene životinje u Zrenjaninu nedaleko od gradske deponije, a kada su temperature vazduha izuzetno visoke, rashlađuju se u tri bazena sa vodom u dvorištu tog prihvatilišta.

Portparol JKP "Čistoća i zelenilo" Danijela Tančić u sklopu kojeg i radi Prihvatilište, kaže da su uslovi u kojima borave napušteni psi i mačke dobri.

"Oni se tamo igraju i rashlađuju, a korita sa čistom vodom za piće nalaze se svuda oko njih. Imaju i kućice gde mogu da se sklone kada su ovako visoke temperature", kazala je Tančić.

Kako je navela, u prihvatilištu je trenutno smešteno 214 životinja i o njima se brine osam radnika Zoohigijenske službe.

"Psi se hrane dva puta dnevno - granulama, hlebom, psećim salamama i kostima životinjskog porekla. Higijena u Prihvatilištu je dobra. Boksovi se peru svakodnevno i dezinfekuju odgovarajućim dezinfekcionim sredstvima, dok Zoohigijenska služba našeg preduzeća, takođe vrši zaštitu pasa od krpelja i buva odmah po prijemu u prihvatilište", kazala je Danijela Tančić.

Jedan deo dvorišta u Prihvatilištu namenjen je samo za kučiće, pa je taj deo nazvan "zabavištem".

Ona je navela da je jedan od načina smanjenja populacije pasa lutalica na ulicama grada Zrenjanina jeste i udomljavanje koje se promoviše od početka rada Prihvatilišta.

Tančić je pozvala Zrenjanince koji žele da udome kućnog ljubimca da se jave na broj telefona 064/811-68-78, a udomljavanje je svake subote u periodu od 10 do 13 časova.

Komentara 15

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Sosa

A ja pre par godina udomila kuče iz "zabavišta" sa štenećakom i nisu uspela da je spasu dva veterinara. Nadam se da više nije tako, nisu krivi što su tamo divni su i mili!!!

3 0

Rade

Bolje njima nego ljudima,a bolje i zaslužuju.

4 0

Joca

Bilo bi lepo cuti kako funkcionišu i domovi za nezbrinuta decu.

10 33

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo