Obijen stan novinarke KRIK-a Dragane Pećo

Obijen stan novinarke KRIK-a Dragane Pećo Izvor: N1

Novinarki Mreže za istraživanje kriminala i korupcije - KRIK Dragani Pećo danas je obijen stan.

Ona je za N1 rekla da je u stanu sve ispreturano, ali da od vrednosti ništa nije uzeto.

"Fizički su obili bravu, upali su u stan i u stanu je sve ispreturano, znači sve stvari su ispreturane po stanu i za sada ne vidim da nešto u stanu fali, da je nešto uzeto. Jednostavno sam sad trenutno uplašena i zastrašujuće je šta se desilo i s obzirom da se desilo meni koja se baivim istarživačkim novinarstvom, smatram da policija i tužilaštvo treba ozbiljno da se posvete tom slučaju i ozbiljno da ga shvate", kaže Pećo.

Mreži za istraživanje kriminala i korupcije nedavno je u Beču uručena nagrada za objavljivanje baze podataka o imovini političara. U ime KRIK-a nagradu su primili urednik Stevan Dojčinović i novinarka Dragana Pećo.

Izvor: N1

Dojčinović: Ozbiljno ispitati slučaj

Urednik Mreže za istraživanje kriminala i korupcije - KRIK Stevan Dojčinović izjavio je da u ovom trenutku ne može da se zna da li provala stana novinarke Dragane Pećo ima veze s poslom kojim se bavi, ali i naglasio da slučaj mora ozbiljno da se ispita. 

"Mi ćemo insistirati da se ozbiljno radi na ovome, da se na primer pogledaju sve kamere okolo, jer jedino što zasigurno znamo je da se provala desila danas", kaže Dojčinović. 

Dojčinović je rekao da u stanu ništa ne nedostaje, prenosi portal KRIK. 

"Nismo primetili da išta fali od vrednosti, laptop, mobilni telefoni i takve stvari. Stan je ispreturan naglavačke, sve što postoji u stanu i po ormarima je izvučeno i bačeno, cilindar brave je polomljen, ali krađe nije bilo i to malo zbunjuje", naveo je on. 

Prema njegovim rečima, slučajevi koji se tiču novinara moraju maksimalno ozbiljno da se tretiraju upravo zato što mogu biti u vezi s poslom. 

"Radimo priče koje su vezane za kriminal i korupciju, činjenica je da je Pećo istraživačka novinarka i radi na ozbiljnim stvarima. Zato slučaj treba maksimalno ozbiljno da bude ispitan, šta god da je u pitanju", rekao je urednik KRIK-a.

Komentara 42

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

RMN

Sada će dr. Neša hitno, da pošalje ekipu, da pronađu neke "spravice" koje postavi Batina ekipa...?!

29 77

Ana A

Znam za jednu takvu situaciju, pre mnogo godina, posle toga je sledio zatvor. Moj profesor iz NS.

27 33

Dodjoskinja

Zbog cega minusi? I ja se secam toga, podrzali smo svog profesora.

28 70

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo