Radnici "Goše" radikalizovali štrajk

Radnici "Goše" radikalizovali štrajk Izvor: N1

Radnici Fabrike šinskih vozila "Goša" iz Smederevske Palanke, koji štrajkuju 101. dan, odlučili su da radikalizuju protest, tako što su od 7 do 10 časova blokirali pružni prelaz na međunarodnom železničkom koridoru Beograd - Solun, a u tom periodu onemogućen je i saobraćaj na magistralnom putu prema Topoli.

Predsednik Štrjakačkog odbora "Goše" Milan Vujičić rekao je da je to "bolnije za građane Smederevske Palanke", dodajući da ih je teška situacija primorala na taj korak.

To je bolnije za građane jer je to jutarnji špic pa smo blokadom prilično paralisali saobraćaj u gradu. Međutim, u takvoj smo situaciji u kojoj niko ne haje za naše probleme zbog čega smo morali da radikalizujemo protest, rekao je Vujičić.

On je i za četvrtak najavio novu tročasovnu blokadu "na istom mestu, u isto vreme", ali i protest isred zgrade lokalnog parlamenta koji će u njoj zasedati.

U četvrtak se održava sednica Skupštine opštine, pa ćemo otići tamo da podsetimo odbornike na naše zahteve i zatražimo od njih bar moralnu podršku. Mi razumemo da nam lokalna samouprava ne može mnogo pomoći, ali očekujemo bar malo empatije za naš težak položaj i da nam bar daju moralnu podršku, a ne da se ponašaju kao da nisu odavde i ćute o nama više od sto dana, izjavio je Vujičić.

Radnici "Goše" traže od poslodavca sukcesivnu isplatu zaostalih zarada, koje po zaposlenom iznose više od 600.000 dinara, povezivanje radnog staža i overu zdravstvenih knjižica.

Sporazum o tome između predstavnika štrajkačkog odbora i poslodavca bio je potpisan 15. maja, ali poslodavac nije ispunio obećanje da će ispuniti radničke zahteve, a po Vujičićevim rečima, rukovodstvo sada tvrdi da je taj sporazum nevažeći.

Izvor: N1

Tagovi: Goša , štrajk

Komentara 27

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Bonasera.

Puna podrška za ove napaćene ljude...

8 0

kao neko

ko je rodjen u Smederevskoj Palanci mogu samo da kazem da buducnost ovog strajka je ta da ce ovaj narod zavrsiti na ulici bez posla ,jer jasno im je stavljeno do znanja pre par dana da nece dobiti pare. Opstina je u buli 40 miliona eura. Revizija kaze sve cisto,a pare magicno isparile.Svi vicu drzte lopova,a nijedna jedina krivicna prijava nije podignuta. Ovo je grad sa verovatno najvecim brojem registrovanih narkomana (govorimo o cifri od oko 400 osoba umesanih u poslovima sa drogom). Ovo je grad gde ce te vise naci djubreta van kontejnera nego u kontejneru . Sramota me je sto vise ovde zivim jer ovde dok su ziveli ljudi ovaj grad je bio jedna od najrazvijenijih opstina u staroj Jugoslaviji,otkad je grad pocela da vodi stoka sa 3 razreda osnovne skole koja je dosla od pitaj boga odakle ovaj grad treba da se zove ili Strokograd ili Stokagrad!!!!!!

5 0

ina

Nadam se da ce se resiti problem ove firme

105 5

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo