Žalba uzbunjivačice, smenjeni načenik i njegov zamenik

Nakon žalbe uzbunjivačice da načelnik i zamenik načelnika Uprave za inspekcijske poslove u Novom Sadu ne ispunjavaju uslove za obavljanje svojih funkcija, stiglo je rešenje za njihovu smenu. Ništa ne bi bilo čudno da to nije već drugo takvo rešenje ove godine.

Izvor: N1

Dva čelna čoveka Uprave za inspekcijske poslove u Novom Sadu postavljena su bez konkursa i dovoljno godina staža u struci. To je, nakon što je jedna radnica slučaj prijavila, zaključila upravna inspekcija, nalažući njihovu momentalnu smenu. Prvi čovek Novog Sada, četiri meseca kasnije, to je i učinio - solomonskim rešenjem da im funkcije - rotira.

"Ja bih to nazvala čistim zamazivanjem očiju javnosti – da je ipak, kao, nešto urađeno, a u stvari – ništa nije urađeno", smatra uzbunjivačica Marija Beretka.

Ove nedelje stiglo je novo rešenje za smenu čelnih ljudi inspekcije. Gradonačelnik obećava - postupićemo po nalogu.

"Doći će osoba koja će, ja se nadam, ovaj put ispunjavati uslove", kaže gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

N1: Zašto ste ih onda samo rotirali?

Vučević: Ja sam bio ubeđen da gospodin Šijak ispunjava, i veoma sam zadovoljan kako je gospodin Šijak radio kao načelnik Uprave za inspekcijske poslove. Mislim da je šteta što ne ispunjava sve uslove.

Da ni jedan ni drugi ne ispunjavaju uslove, Vučević je morao znati, jer upravo to stoji u prvobitnom rešenju u kom se nalaže njihova smena, kaže uzbunjivačica. U obećanja da će novog, po zakonu postavljenog šefa, dobiti u roku od 15 dana - ne veruje.

"Ne očekujem da će to biti urađeno i da će gradonačelnik išta uraditi po tom pitanju", navodi Beretka.

Dosadašnjem načelniku Dejanu Šijaku, inače kadru Srpske napredne stranke, Uprava za inspekcijske poslove je bila prvi posao, kada je pre tri godine, samo mesec dana pošto je diplomirao, postao drugi čovek inspekcije.

Komentara 10

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

CIA snajka CIA...

Uzbunjivaci pobunite se..ovakvih stvari je pun NS! SNS LAZ I PREVARA

45 1

insajder

Pre jedno tri nedelje je sef opozicione grupe u skupstini N.Sada Djuradj Jaksic postavio javno pitanje zbog cega u jednu zdravstvenu ustanovu u nadleznosti grada ne sme da dodje ni gradska budzetska inspekcija ni drzavna revizorska, i ko to sprecava kad je licno gradonacelniku prijavljen nestanak gradske imovine. Mozda zbog toga sto je tamo nestala medicinska oprema koja je vlasnistvo grada ali je dobila krila zaslugom Vucevicevog omiljenog koalicionog partnera ,lokalni SPO,preko koga se pere novac vec godinama, i DS i SNS, i o kojem je- insajder na lokalu- napravio reportazu na N1

78 1

Dr Vlada

Kada čujem reč "kadar" stomak me zaboli.Kakav kadar oglasi za najboljeg u svim sferama života..i onda sam se probudio u državi Srbiji..i tako

61 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo